Simonet afirma en la Fira del Camp de Menorca que “el futur del sector primari passa por la implicació de tota la societat”

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha afirmat aquest diumenge a Alaior, que el futur del sector primari “no és solament responsabilitat dels pagesos i de l’Administració, sinó que és necessària la implicació de tota la societat”. Simonet, que ha assistit juntament amb el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, i la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet, a la inauguració de la Fira del Camp de Menorca, ha volgut assenyalar la importància de què es continuen celebrant fires agrícoles i ramaderes com aquesta que té lloc a Alaior i que és de les més importants de les Illes Balears.

“Aquest èxit de participació demostra que el sector està viu, que té ganes i il·lusió. Però és important dir que el camp no pot lluitar tot sol. El seu futur passa per tota la societat”. “Els pagesos fan una feina en les seves explotacions que tothom gaudeix, a la vegada que són responsables de nombrosos beneficis socials i mediambientals dels quals tota la població participa, per això demanem una major implicació. Des de l’Administració faciliten tota una xarxa d’ajudes públiques molt rellevant, però el consumidor ha de ser conscient que, si consumeix producte local està ajudant al camp. Quan l’hoteler aposta pel producte local, també fa una inversió en els seus clients, perquè tornaran si ven el camp cuidat. Aquesta transversalitat és la que demanem des del Govern, per poder aconseguir, no tan sols la supervivència del sector, sinó la seva rendibilitat”, ha subratllat el conseller.

Per la seva banda, el president del Consell de Menorca, Aldofo Vilafranca, que també ha estat present en aquesta primera jornada, ha afirmat que “la Fira del Camp demostra que el sector primari forma part de l’ADN de Menorca. Menorca no s’entendria sense el camp i aquesta Fira és la constatació que, tot i ses adversitats dels darrers anys, el sector primari de Menorca empeny per mantenir la seva activitat”. El batle d’Alaior, José Luis Benejam ha volgut donar la benvinguda tant als participants com als visitants: “Aquesta fira és un reconeixement a la labor que els nostres pagesos fan diàriament”, ha dit.

La Fira del Camp de Menorca, que arriba aquest 2024 les seves 36 edicions, compta amb un extens programa d’activitats i amb la participació de prop d’un centenar d’expositors i 33 explotacions ramaderes inscrites al concurs morfològic de Bestiar Boví Frisó, un certamen organitzat per l’Ajuntament d’Alaior i l’Associació Frisona Balear, amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca i el Govern que, a través de la conselleria d’Agricultura, atorga una subvenció d’uns quinze mil euros. Cal recordar que aquest concurs és un dels grans reclams d’aquesta fira, reparteix 12 premis extraordinaris, com el de la Vaca Gran Campiona i el premi al millor criador. Enguany, a més, s’incorpora el premi a les vaques que hi hagin produït més de 80.000 litres de llet amb una qualificació d’excel·lent o més de cent mil litres amb una qualificació de “molt bona”. En total es reparteixen 7.200 euros entre tots els guardonats. Al lliurament de trofeus i cloenda de demà diumenge està prevista l’assistència de la presidenta del Govern, Marga Prohens.

Amb tot, i durant aquest cap de setmana, els nou mil visitants que l’organització espera rebre, podran veure tota mena de maquinària agrícola, eines del camp, artesania i una important mostra de productes agroalimentaris, així com actuacions musicals i espectacles eqüestres, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.