L’OCIM presenta la seva programació per aquest 2024

‘Novena de Beethoven’. Foto: Anna Sans

L’Orquestra de Cambra Illa de Menorca surt de la temporada passada del 25è Aniversari reafirmant un procés de creixement musical i artístic que ha anat perfilant la personalitat pròpia de l’orquestra.

La programació d’aquest 2024 posa l’orquestra al centre, que continua encetant grans títols de la literatura musical. Ho fa amb la voluntat d’oferir aquest repertori que a vegades és difícil o impossible de tenir a l’illa.

Concerts d’estiu
El concert d’estiu està dedicat a la música romàntica amb la 5a Simfonia de Txaikovski i l’obertura Les Hébrides de Mendelssohn. Els concerts tindran lloc en el marc del Festival de Música de Joventuts Musicals de Maó i Ciutadella, els dies 4 i 5 de juliol.

Com a col·laboració amb la Fundació Lithica, l’orquestra participarà dia 18 de juliol en el Festival Fosquets de Lithica amb un concert del Rèquiem de Gabriel Fauré juntament amb la Coral Cármina de Barcelona, dirigida per Daniel Mestre.

Concerts de tardor
L’orquestra aposta enguany per un tercer simfònic que explora l’humor i la crítica social en la música de grans compositors com Mozart, Pergolesi i la sorprenent Simfonia dels adeus de Haydn. Els concerts tindran lloc a Maó i Ciutadella el 15 i 16 de novembre.

El tercer simfònic inclou un nou programa educatiu pels joves estudiants de l’últim cicle del grau professional de les escoles de música i conservatori de Menorca. El programa educatiu inclou unes jornades d’assaig amb l’orquestra i una actuació en una de les peces del programa del tercer simfònic.

‘Fidelio’. Foto: Arxiu OCIM

 

Cap d’Any
La missió social continua essent el motor de l’orquestra i per aquest motiu torna amb el repertori festiu de Cap d’Any a la fidel cita amb els diversos centres socials i sanitaris de Menorca, i amb una revetlla als teatres Principal i des Born tocant els tradicionals valsos, polques, i obres de compositors francesos que fan festa!

Projectes en cartera
La temporada es completa amb dos projectes de format flexible. Música de Saló és un projecte de cafè concert, distès i agradable, amb obres molt conegudes. Des dels clàssics més populars fins a boleros i música de bandes sonores. Està dissenyat per a ser un esdeveniment en salons d’època del patrimoni arquitectònic de Menorca.

Contacontes Musical és una proposta familiar amb dos dels contes musicals més emblemàtics i atemporals, Pere i el Llop i Els Músics de Bremen, que permeten a infants i adults descobrir les sonoritats dels instruments de l’orquestra, tot gaudint d’un conte fascinant. La narració intercalada amb la música guia els oients a través de la trama, descrivint les accions dels personatges i creant una experiència vibrant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.