El Govern llença la nova pàgina web de la CAIB El nou portal, més atractiu, senzill i còmode per als usuaris, ja es troba operatiu

El Govern de les Illes Balears ha llençat la nova pàgina de web de la CAIB, que manté la seva adreça tradicional, www.caib.es, i que es caracteritza per ser més atractiva, senzilla i còmoda per als usuaris. Partint de la base de garantir al ciutadà l’accés a un model d’Administració pública àgil i transparent, es canvia el portal web, que suposarà una manera totalment diferent de funcionar.

Així, la nova web es caracteritza per ser més simple visualment i més atractiva perquè el disseny és més senzill, el que facilita una navegació més natural, ja que és temàtica. Aquesta nova eina reemplaça el model antic, estructurat de manera orgànica i que es basava en la jerarquia d’òrgans del Govern. Aquest fet obligava l’usuari a haver de conèixer necessàriament les competències de cada Conselleria i les direccions generals i Ens que la conformen, el que complicava la recerca. A més, tampoc comptava amb continguts transversals o informació de serveis.

L’objectiu de la nova web, per tant, és que el ciutadà se senti còmode i sàpiga en tot moment en què ha de clicar per aconseguir la informació que necessita de manera ràpida i eficaç. Per això la web té un espai de ‘QUÈ NECESSITES?’ on senzillament es troben els tràmits més demandats com, per exemple, la recerca de feina, d’una escola pels infants, demanar cita al metge o obtenir una llicència, entre moltes altres possibilitats. Incorpora, a més, una nova pipella on directament apareixen tots els tràmits i ajudes disponibles.

De la mateixa manera, inclou un cercador molt més potent per poder fer la recerca de manera directa i també mostra un apartat renovat d’actualitat informativa on cada 24 hores s’actualitzen les notícies.

A més, amb la nova web es reforça l’aposta del Govern per la transparència de les institucions i dels càrrecs que les conformen. Per això, des del nou portal el ciutadà també tendrà la possibilitat de navegar més fàcilment per l’organigrama dels Ens i òrgans del Govern, conselleria per conselleria. Així, tendrà accés a informació sobre les competències, el titular responsable i totes les qüestions de transparència com ara les seves despeses, viatges, la seva agenda, la seva declaració de béns o la seva retribució, entre altres qüestions.

En definitiva, la nova web de la CAIB suposa una aposta ferma per la transparència i per la simplificació administrativa partint de la premissa que l’Administració ha d’actuar com un facilitador i reduir els possibles entrebancs que sorgeixin en la seva relació amb la ciutadania.

El Govern ha elaborat un vídeo per conèixer millor el funcionament de la nova pàgina web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.