La Menorca més activa es promociona en diferents escenaris L'illa ha promocionat el seu calendari d'activitats esportives i les seves propostes de turisme actiu a Canàries, Alemanya i Barcelona durant el mes de febrer

El mes de febrer ha posicionat l’illa de Menorca com un gran actiu del turisme esportiu en diferents escenaris. Canàries, la regió alemanya de Baviera i Barcelona han estat els escenaris de fires a les quals Menorca ha acudit per promocionar les diferents possibilitats de turisme actiu, així com el calendari d’esdeveniments esportius.

A nivell internacional, la F.RE.E. és la fira turística de viatges i oci més gran de la zona de Baviera, i una de les més importants del país germà, on els dies 17 i 18 de febrer va gaudir de la participació de més de 140.000 visitants. Menorca va comptar amb un mostrador dins l’estand de Turespanya i va comprovar com, un cop més, el Camí de Cavalls, la Menorca Talaiòtica i la varietat d’allotjaments, van ser els principals reclams del públic que es va interessar per l’illa.

La F.RE.E. es va celebrar al Trade Fair Center Messe München apostant per un format que compta amb diferents àrees de producte destinades a viatges, caravanes i càmpings, bicicleta, esports aquàtics, outdoor i fitness, a més de les novetats per a aquest any que van ser sostenibilitat i fotografia amateur. Amb aquests reclams, Menorca es va presentar com a destinació de referència, atenent a les persones que van demanar informació sobre el destí, les connexions i altres aspectes turístics.

La importància de l’esdeveniment és tal que hi han participat més de 1.000 expositors de 50 països diferents, convertint la F.RE.E. en una de les cites importants en les quals promocionar la marca Menorca dins del mercat alemany.

Del 20 al 23 de febrer, el marc de la impressionant cursa de trail run, Transgrancanaria 2024, va servir d’altaveu per als encants esportius, culturals i gastronòmics, entre d’altres, de Menorca. La cursa, una de les més importants a nivell mundial i amb 4.000 participants, va celebrar un any més la seva fira del corredor que va comptar amb la participació d’un estand de Menorca impulsat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca, per segon any consecutiu, en col·laboració amb l’associació Menorca Esportiva.

El centre de convencions Expo Meloneras de Maspalomas va acollir l’exposició de marques, empreses i curses, a més de ser el punt de recollida dels dorsals per als participants de les diferents distàncies de la cursa. En total hi va haver 69 nacionalitats representades en la The North Face Transgrancanaria, el que defineix la participació de Menorca en la fira com un esdeveniment de promoció multimercat.

Entre les milers de persones que van passar per l’estand de Menorca, van destacar especialment tres de les millors corredores del moment. La nord-americana Courtney Dauwalter, que en els últims anys ha guanyat totes les curses en què ha participat, incloent-hi 2 vegades l’Ultra Trail du Mont Blanc, la prova més prestigiosa del planeta i que va acabar guanyant a Canàries el cap de setmana; la també guanyadora de l’UTMB, la catalana Nuria Picas, que va mostrar el seu amor per l’illa ja que l’ha visitada en diferents ocasions com a esportista, i de la també catalana, Claudia Tremps, segona classificada el dissabte després de Dauwalter, i un dels exponents amb més projecció del Trail femení. Entre les 3 sumen més de 600.000 seguidors a Instagram.

L’últim escenari de turisme actiu que va comptar amb la presència de Menorca va ser el Mediterranean Diving Show, que es va celebrar del 23 al 25 de febrer a la localitat barcelonina de Cornellà i que va reunir més de 100 estands de marques, destinacions i empreses per promoure el turisme de submarinisme. L’illa va estar representada per quatre de les empreses especialitzades en submarinisme que hi ha a Menorca i que es van encarregar d’atendre les persones que es van apropar fins a l’estand.

El divendres va estar enfocat especialment als professionals. A més, es van celebrar unes jornades tècniques per a professionals al llarg de la fira. En aquest sentit, la temàtica de les activitats en general va estar marcada per la sostenibilitat i la necessitat de buscar immersions que minimitzin al màxim l’impacte en el medi.

El dissabte i el diumenge el recinte va obrir les seves portes al públic en general, superant els 2.000 visitants, dels quals molts van mostrar el seu interès per les immersions a l’illa. Les preguntes més repetides van ser les relatives a informació sobre els pecis amb els quals compta actualment l’illa, així com quines eren les immersions més conegudes i quines són les espècies marines més habituals que es troben.

Menorca compta amb uns fons marins nets, espectaculars i plens de vida, a més d’una visibilitat molt bona, la qual cosa suposa un interès i un atractiu per a aquelles persones amants del busseig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.