NUA, Finalista d’Honor en la 1a edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat

Foto: AMIC

L’AMIC ha omplert l’auditori de La Pedrera per celebrar aquest dimarts 19 de març la primera edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat a la ciutat de Barcelona a les 17.30 h, en el qual han assistit 240 editors de mitjans d’informació de proximitat, periodistes, experts en el món de la comunicació i altres professionals del sector en l’àmbit català, europeu i internacional. L’acte presentat per la periodista Marina Romero s’ha convertit en una jornada per promoure, guardonar i celebrar el periodisme rigorós i l’excel·lència professional, reunint experts en el món de la comunicació, periodistes, entre altres professionals del sector a nivell català, europeu i internacional.

Durant l’acte s’han reconegut com a finalistes d’honor a dos mitjans de comunicació de proximitat en la categoria En Català de les Illes Balears: la revista NUA de Menorca i el diari Sa Veu de Sóller.

Els motius per guardonar com a Finalista d’Honor a la revista menorquina, NUA, radiquen, en paraules del jurat, per “ser un cas únic a les Illes Balears i potenciar a les figures femenines més rellevants de Menorca, donant un espai protagonista a les dones que la fan avançar”. Creant un espai on compartir i tractar temes de gènere, des d’una perspectiva integradora, enriquidora, rigorosa i amena. En paraules de la seva directora, Itziar Lecea, la qual no ens ha pogut acompanyar durant l’acte “la publicació vol donar visibilitat a les dones que ocupen càrrecs de responsabilitat a les administracions, les empreses i entitats, i que han contribuït a trencar el sostre de vidre, a les professionals de salut, agricultores i ramaderes, productores, artistes i artesanes, cuineres, creant un espai de reflexió en femení, obert i transversal”.

El jurat ha destacat a més a més les portades extremadament cuidades, amb un logotip dissenyat especialment per la publicació on es barreja la simbologia de la dona i el mar.

En el seu lloc, ha recollit el diploma Bep Al·lès, l’editor de Setmanaris i Revistes S. L. a Ciutadella, editora de la Revista NUA.

Altres accions de l’AMIC vinculades amb els mitjans de proximitat
L’AMIC, entitat que actualment agrupa més de cinc-cents cinquanta mitjans de proximitat digitals, en paper i audiovisuals – que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.300.000 exemplars, i en digital superen els 14.000.000 navegadors únics mensuals-, ha tingut sempre una clara vocació per reivindicar la professionalització del sector i amb la creació d’aquest guardó busca donar a les petites i mitjanes capçaleres el reconeixement que es mereixen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.