Avui s’han revelat els noms dels sis finalistes al IV Premi Mediterrani Albert Camus El guardó es lliurarà el dissabte 4 de maig a Sant Lluís

Avui s’han revelat els noms dels sis finalistes al IV Premi Mediterrani Albert Camus que distingeix una figura de rellevància, siguin quins siguin els seus àmbits de reflexió o creació artística, pel conjunt de la seva trajectòria. Un premi que, recordem, el 2018 va rebre l’artista plàstica Mona Hatoum, el 2020 es va atorgar al filòsof Edgar Morin, per la seva tasca com a pensador transdisciplinar i el 2022 es va emportar l’escriptor Mathias Enard com a hereu del pensament camusià.

Els sis nominats són l’artista multidisciplinar xilè, Alfredo Jaar, la música i artista catalana Sílvia Pérez Cruz, el poeta i crític literari palestí Najwan Darwish, l’escriptora i periodista siriana Samar Yazbek, el filòsof i professor universitari camerunès Achille Mbembe i l’artista francès d’origen algerià Kader Attia. Tots ells amb una sòlida trajectòria per poder aixecar-se amb el guardó.
El veredicte del jurat i el lliurament del premi tindrà lloc el dissabte 4 de maig a Sant Lluís, el municipi del qual és originària l’àvia del nobel francoalgerià, en un acte obert al públic a la Sala Albert Camus. L’acte forma part de la programació que s’ha previst durant tot el cap de setmana de diàlegs i converses, en què participaran els sis finalistes així com els membres del jurat, el lema de la trobada d’aquesta edició del qual serà «Repensar el món», en un moment d’inestabilitat geopolítica i de tambors de guerra on davant la impotència, estem obligats a repensar-ho, tal com va plantejar Albert Camus el 1944.

Presència de la filla de l’escriptor a Menorca

Com ja va passar per primer cop el 2022, la filla de l’escriptor francès, Catherine Camus ha confirmat que tornarà a Menorca per poder participar de les diferents activitats que s’han previst del 3 al 5 de maig amb motiu del lliurament dels Premis Mediterranis Albert Camus.
El programa complet i les entrades ja estan disponibles a la web de l’esdeveniment www.trobadescamus.com

Les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus compten amb el suport de la família de l’escriptor i de la Societat d’Estudis Camusians i van néixer d’una idea de Miguel Ángel Moratinos -exministre d’Afers Exteriors i de Cooperació d’Espanya i defensor de la Cultura mediterrània-, qui en promou l’organització juntament amb l’Ajuntament de Sant Lluís i el patrocini de la Fundació Foment del Turisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.