Cristóbal Marqués demana al Govern que incrementi el personal del SEPE a Menorca

El Senador per Menorca, Cristóbal Marqués, ha defensat avui a la Comissió de Treball i Economia Social de la cambra alta la necessitat que el Govern Central doti amb més personal el SEPE de l’illa.

Així, Marqués ha denunciat que des del 2019, el Govern de Pedro Sánchez ha retallat un 50% la plantilla d’aquest servei, “El 31 de desembre del 2019, el SEPE comptava a Menorca amb 35 treballadors. En només un any aquesta xifra es va reduir a la meitat, 17 empleats. El punt més baix es va produir el 31 de desembre del 2021, amb tan sols 11”, ha concretat el senador.

En la seva intervenció, el senador ha recordat que la crisi de personal del SEPE va començar en plena pandèmia de la covid-19, precisament quan aquest organisme públic va agafar més rellevància i va assumir més càrrega de treball a causa dels Expedients Temporals de Regulació d’Ocupació, “Com més falta feia el personal, el Govern de Sánchez ho retallava. Quan centenars d’empreses van haver d’acudir per tramitar ERTES, a causa de l’aturada que es va produir a l’activitat econòmica, n’hi havia menys personal”.

A més, ha afegit que “la manca de recursos ha estat denunciada el PP en diferents ocasions, i també pels usuaris, que han patit aquesta mancança que s`ha traduït en un pitjor servei cap al ciutadà. Aquest servei a Menorca, per la seva estacionalitat laboral, té un gran nombre dusuaris en diferents moments de lany i no és tolerable que el Govern permeti aquesta precarietat en un servei públic”.

“El Govern de Pedro Sánchez serà recordat a Menorca per ser el govern de les retallades: retallades en personal de Correus, retallades en personal de policia nacional de la unitat de família i dona, retallades al SEPE. Per no parlar de tots els projectes promesos i que continuen pendents. Per a Pedro Sánchez, els menorquins som ciutadans de segona. No demanem ser res més que ningú, però tampoc menys”, ha dit finalment el senador.

Així, Cristóbal Marqués ha demanat que s’insti l’executiu de Sánchez a incrementar de manera urgent el personal del SEPE a Menorca per assegurar un servei òptim als residents. La proposta s’ha tirat endavant, amb l’abstenció del PSOE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.