El PP Balears exigeix a l’Estat que pagui el transport dels residus que no es puguin tractar a les illes

La Comissió Mixta d’Insularitat aprova una proposta del PP, defensada pel senador per Menorca, Cristóbal Marqués, en què s’insta l’executiu de Sánchez a complir amb allò estipulat a la Llei de Residus i d’aquesta manera, assumir el cost que suposa transportar els residus entre illes oa la península.

Cristóbal Marqués lamenta el vot en contra del PSOE, que “vota sempre en contra dels interessos dels ciutadans de Balears, i diu una cosa a les illes, i una altra a Madrid”

Dijous, 21 de març de 2024. La Comissió Mixta d’Insularitat ha aprovat la proposta del PP Balears, defensada pel Senador per Menorca, Cristóbal Marqués, en què s’exigeix al Govern central que sufragui el cost del transport dels residus generats a Balears que no s’hagin pogut valoritzar in situ i que hagin de ser traslladats per mar a la península oa una illa diferent.

En la seva intervenció, Marqués ha destacat que “tot i que el REB i també la Llei Residus estatal contempla com a obligació del Govern central fer-se càrrec dels costos, mai no ha estat així i els ha assumit l’executiu autonòmic tot i no tenir la competència per a això. Ja s’ha vist com els darrers anys el Govern balear ha assumit les ajudes al Consell de Formentera que ascendeixen al voltant de vuit milions d’euros”.

A més, el senador ha recordat que “quan es va iniciar la tramitació de la Llei de Residus a la cambra alta, el llavors senador autonòmic José Vicente Marí, va aconseguir acordar la introducció d’una esmena en què es garantia el finançament del transport per mar la península o una altra illa de Balears, que avui afectaria el transport de residus entre Formentera i Eivissa”.

“En aquell moment, l?esmena va comptar amb el vot favorable del PSOE i Unides Podem. Però una vegada enviada la Llei per a la seva aprovació al Congrés, de manera incomprensible, l’esmena aprovada al Senat va ser rebutjada amb els vots en contra del PSOE i Unides Podem, cosa que va suposar una oportunitat perduda per costejar el trasllat dels residus” , ha afegit Marqués.

D’aquesta manera, el Senat ha donat llum verda a la moció del PP, amb el vot en contra del PSOE, cosa que ha lamentat el parlamentari popular, “el PSOE va votar a favor d’aquesta proposta al Parlament balear fa un any, i ara hi voten en contra. Un cop més, voten una cosa a Balears i una altra a Madrid”.

Així mateix, ha retret a l’actitud dels socialistes d’oposar-se a tot i de no voler solucionar ni el transport de residus, ni el plus d’insularitat o que Formentera compti amb un jutjat de primera instància i instrucció, “ja sabem per què volien la comissió d?insularitat: per no fer res, discursejar i oposar-se a tot”, ha conclòs Marqués.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.