PIME mostra la satisfacció pel consens d’Europa sobre el reglament contra la morositat

Justo Saura, president de PIME-Menorca

PIME ha mostrat aquest dijous la seva satisfacció pel consens aconseguit  pel Comitè de Mercat Interior i Protecció del Consumidor del Parlament Europeu en relació amb el Reglament europeu de morositat, que amplia el termini de pagament fins a 60 dies si hi ha acord entre les parts.

Alhora, han indicat que la proposta de l’Eurocambra inclou també la possibilitat de compensar crèdits amb les administracions públiques i, a més, les autoritats públiques podran pagar directament subcontractistes en el cas de contractes públics. D’altra banda, el Comitè Executiu de PIME ha destacat que una altra de les modificacions aprovades és la prohibició de fer servir mitjans de pagament que retardin el cobrament a les petites empreses.

D’altra banda, la patronal ha valorat de manera molt positiva la participació a la segona edició dels premis LIDERA, a través dels quals PIME distingeix la trajectòria d’empreses o empresaris vinculats a l’illa a través de diferents categories com la digitalització i innovació , la sostenibilitat i la responsabilitat, l’empresa jove amb menys de dos anys d’antiguitat, l’associacionisme, la iniciativa exterior i el relleu generacional.

De la mateixa manera, el Comitè Executiu de PIME ha aplaudit la recent presentació per part del Ministeri d’Hisenda de l’esborrany del reglament de desenvolupament del Règim Especial de les Balears (REB), que ara està en exposició pública. “Aquesta notícia és molt positiva, ja que s’ha aclarit el contingut del REB, cosa que permetrà tenir seguretat jurídica a l’hora d’aplicar-ho”, ha dit el president de la patronal, Justo Saura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.