Polvorete 2023 Elaborat per les Bodegues Emilio Moro, vitificat 100% amb Godello i que compta amb 90 punts a la Guia Peñín

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim un vi blanc de la DO Bierzo, el Polvorete 2022,  elaborat per les Bodegues Emilio Moro, vitifcat 100% amb Godello i que compta amb 90 punts a la Guia Peñín. Estam davant un vi alegre, juvenil, divertit i sobre tot fàcil de gaudir en bona companyia.

NOTA DE TAST 

Aspecte: Color groc palla. Brillant i pàl·lid en copa. Intensitat mitjana.

Nas: Entrada neta i expressiva amb notes marcades de flors i fruita blanca madura pròpia de la varietat amb matisos cítrics que li aporten frescor.

Boca:  Excel·lent equilibri entre acidesa i cremositat que fan que sigui un vi bo de beure i a la vegada greixós i amb volum. Post tast molt agradable a fruites blanques i exòtiques.

MARIDATGE

Calamars plens amb monyaco al forn. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb peix i marisc, arrossos i calderes, cuina oriental i també, pot donar un punt d’acidesa necessari a unes carns vermelles a la brasa.

Gall de Sant Pere fregit amb alls, Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Turbot a l’estil d’Orio, gall de Sant Pere amb salsa de llimona o fregit amb alls, llobarro a la menorquina i plats on el bacallà és el protagonista, com el bacallà a la biscaïna.

Croquetes de gamba. Restaurant Es Barranc. Foto: Bep Al·lès©

Escopinyes al forn amb pa ratllat, sípies farcides de rap i gambes, croquetes de gambes vermelles de Ciutadella, zamburinyes a la planxa i gambes vermelles a la planxa amb picada d’all i julivert i oli d’oliva de Morvedra.

Fideuada cega de marisc. Restaurant Can Mito des Molinar, Palma. Foto: Bep Al·lès©

Fideuada de marisc, arròs melós amb gamba vermella i sípia, paella cega amb marisc, arròs dins es tià amb sípia, gamba, costella i conill.

Tataki de tonyina vermella. Bahia Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Japo taco, sushi, tacos de peix, ceviches, tàrtars i tatakis i sachimi de tonyina o de salmó.

Lingot de porcella del Restaurant Es Nàutic. Foto: Bep Al·lès©

Mitjana de vedella vermella de Menorca al caliu, entrecot de vermella a la brasa. També ens aniria bé amb una cuixa d’anyell al forn i fins i tot per a donar acidesa a una porcella al forn.

Si voleu saber més d’aquest vi alegre, juvenil i per a descobrir el potencial dels Godello, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.