La Planta de Tractament de Residus de Milà s’obre a la ciutadania El primer dijous de cada mes, el Consorci de Residus i Energia i la UTE Es Milà conviden a la ciutadania a visitar les instal·lacions per conèixer de primera mà com es tracten els residus a Menorca

El Consorci de Residus i Energia de Menorca i la UTE Es Milà (Prezero GR i Adalmo), encarregada de l’Àrea de Gestió de Residus de Milà, obren un nou programa de visites guiades a tota la ciutadania de l’illa per conèixer la nova Planta de Tractament de Residus. Qualsevol persona que vulgui veure de primera mà com es gestionen els residus a Menorca podrà inscriure’s a les visites que s’organitzaran cada primer dijous de mes en horari 17.00 a 18.00 h. La primera visita tindrà lloc el pròxim dijous dia 4 d’abril.

Fins ara, les visites a les instal·lacions de Milà estaven destinades a grups: escoles i instituts, empreses, entitats públiques i privades i associacions de tota mena que ho sol·licitessin. Ara, s’obre l’opció a tota persona interessada, que només s’haurà d’inscriure de forma gratuïta a la web del Consorci de Residus i Energia de Menorca (cremenorca.org).

Les visites cerquen donar a conèixer la nova planta de tractament, inaugurada oficialment l’abril de 2022, així com incidir en la sensibilització ciutadana i en les bones pràctiques de separació i reciclatge mostrant in situ com es fa el tractament de les diferents fraccions que arriben a les instal·lacions.

“Veure com funciona la maquinària de la planta i el resultat del tractament diferenciat de cadascuna de les fraccions pot conscienciar més a qui està convençut que és important reciclar, però sobretot pot canviar la concepció de qui pensa que no ho és. Aquest és un dels objectius que tenim amb aquestes visites: fer que tothom conegui com gestionam els residus a Menorca i se’n senti part d’aquesta gestió. En definitiva, el que volem és trencar amb falsos mites que perjudiquen enormement la correcta gestió dels residus”, ha explicat el president del Consorci de Residus i Energia de Menorca, Simón Gornés.

Des de la seva inauguració fins a la data, més de 800 persones ja han pogut conèixer les instal·lacions de Milà durant les diferents visites organitzades.

La visita guiada

De la mà del personal especialitzat de la UTE Es Milà i del CREM, la visita s’inicia amb una prèvia explicació de les diferents zones i instal·lacions de l’Àrea de Gestió de Residus de Milà. Tot seguit es fa la visita guiada pel recinte.

El recorregut es farà amb els equips en funcionament, perquè sigui possible veure «en directe» com es treballa amb cada fracció de residus. Així, es podrà veure el tipus de maquinària i la funció que compleix en cadascuna de les diferents fases del tractament de residus: la recepció i l’alimentació; la separació segons mida, densitat, color i composició dels residus; i el premsatge per a la generació de bales de les diferents tipologies de residus recuperats per enviar a valorització.

També es mostrarà l’àrea d’estabilització i afinament de la matèria orgànica i el forn incinerador. Finalment, els visitants podran veure l’actual abocador en funcionament situant-se sobre una de les antigues cel·les clausurades i restaurades ambientalment.

Formulari de sol·licitud i dates

Les inscripcions es poden fer en aquest formulari de sol·licitud. Les dates de totes les visites són les següents:

Dijous 04/04/2024 – de 17 a 18.00 h
Dijous 02/05/2024 – de 17 a 18.00 h
Dijous 06/06/2024 – de 17 a 18.00 h
Dijous 05/09/2024 – de 17 a 18.00 h
Dijous 03/10/2024 – de 17 a 18.00 h
Dijous 07/11/2024 – de 17 a 18.00 h
Dijous 05/12/2024 – de 17 a 18.00 h

No s’organitzaran visites els mesos de juliol i agost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.