L’avi des Migjorn Gran, Jaume Pascual, compleix 102 anys Ha rebut personalment la felicitació de l'alcaldessa Antònia Camps

 

L’avi des Migjorn Gran, Jaume Pascual Malondra, va celebrar aquest divendres el seu 102è aniversari envoltat de bona part de la seva família. L’alcaldessa Antònia Camps també es va acostar a la casa on resideix des de fa 75 anys per felicitar-lo en nom de l’Ajuntament.

Pare de dos fills, Miquel i Maria, quatre néts i cinc besnéts, Jaume Pascual procedeix de Mallorca, on des de molt jove treballava com a pescador de llagosta. Als 24 anys va aprofitar un de tants trajectes amb barca des d’Alcúdia a Ciutadella per baixar-se i quedar-se a viure a l’illa.

Orfe de pares (el seu pare va morir a la Guerra Civil), es va traslladar a viure a Ferreries, on residia un cosí. Allà va conèixer la seva dona, Mariana Bagur Coll, amb qui van marxar al cap de pocs anys a viure a Es Migjorn Gran.

Després de dedicar-se a la pesca, va treballar molts anys al bosc, ja fos a la recerca de bolets o fent sitges al camp. També va muntar una petita empresa on treballava amb un compressor i, abans de la jubilació, es va dedicar a la construcció.

Als 102 anys, tot i patir dos infarts, conserva una gran lucidesa mental i encara surt a caminar. Molts dies també s’acosta al club de jubilats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.