L’Entesa de Ferreries presenta recurs contra les irregularitats del PP en la contractació de les obres del passeig de Cala Galdana i adverteix de l’afectació negativa de la temporada turística

L’Entesa de Ferreries ha presentat un recurs de reposició en contra del decret dictat pel batle de Ferreries d’adjudicar a dit les obres del passeig de Cala Galdana sense el corresponent procés de contractació. La tramitació d’emergència que el govern del PP ha emprat no està justificada i vulnera el principi de lliure participació que ha de primar en l’adjudicació d’obra pública.

Des que el passat mes d’octubre en què el temporal marítim va malmetre part del passeig de la platja de Cala Galdana, segons l’Entesa de Ferreries,  “el consistori no ha estat prou diligent per a poder iniciar les obres seguint la tramitació administrativa obligada per llei i que, fent servir la contractació pel procediment abreujat hauria bastat per a arribar a bon port dins el termini i en la forma escaient”.

Els nacionalistes diuen que “la tramitació d’emergència potser s’hauria pogut justificar els dies posteriors al temporal per redactar el projecte i contractar les obres sense atendre el calendari administratiu habitual i sense haver d’esperar a tenir disponibilitat pressupostària. L’article 120 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, que regula la tramitació d’emergència, no es pot invocar quatre mesos després del temporal, havent seguit la tramitació ordinària per a la redacció i tramitació del projecte, i havent esperat a l’aprovació definitiva del pressupost municipal. I ara quan han vist que no els queda temps material per a la tramitació de la contractació, adjudicació i execució de les obres és quan diuen que existeix una emergència i fan una contractació a dit sense cap informe jurídic que ho avali”.

Des de l’octubre, l’Entesa afirma que  ha anat preguntant i avisant l’equip de govern perquè accelerés els treballs necessaris per arribar a l’inici de temporada turística amb el passeig en condicions, però el govern del PP ha estat incapaç de fer-ho.

Com que l’Entesa de Ferreries no vol perjudicar els usuaris ni l’activitat econòmica que depèn de la platja de Cala Galdana, no demanarà cap mesura cautelar de paralització de les obres mentre es resol el recurs, “ja que el que volem és que s’executin el més pres millor, però no podem passar per alt que el batle de Ferreries es boti la legalitat vigent, i es permeti les adjudicacions a dit i sense garanties, com ja li vàrem advertir al passat Ple”.

Des de l’Entesa  asseguren que “seguirem vigilant la gestió del govern de Ferreries i fent propostes en positiu com anem fent a cada comissió i a cada Ple”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.