Ahir, Dimecres Sant, el bisbe Gerard va presidir la Missa Crismal a la Catedral de Menorca

Toni Barber/Bisbat de Menorca

La Missa Crismal representa la unió de tot el poble de Déu i ens ajuda a preparar-nos per al misteri pasqual. En aquesta solemne celebració es consagra el Sant Crisma i es beneeixen els Sants Olis, que serviran per ungir els catecúmens, per confortar els malalts i per donar el baptisme, la confirmació i l’orde sacerdotal.

També té lloc la renovació de les promeses sacerdotals, amb el desig dels preveres d’unir-se cada dia més a Jesús, de viure en plena comunió eclesial, i de servir incondicionalment als altres.

En la seva homilia, el Bisbe va explicar que  “la paraula “cristians”, amb la qual es designava els deixebles de Crist ja des del començament de l’Església,  ve de la paraula “Crist”, que és la traducció grega de la paraula “Messies”, que significa “Ungit.” Ser cristià vol dir pertànyer a Crist, a l’Ungit de Déu.”

També va destacar que el sacerdoci no és una gràcia principalment per als ordenats, sinó per al poble, per a ser pares i pastors del seu poble. “Jesús és l’únic camí per no equivocar-nos, per sabre què sentim i que hi ha al més íntim del nostre cor. Amb Ell podem evitar els ídols, la mundanitat, el funcionalisme, l’afany de possessió i el clericalisme.”

Així mateix, va subratllar que “els sants olis expressen també la unitat de l’Església, garantida per l’Episcopat, i remeten a Crist, el vertader “pastor i guardià de les nostres ànimes”, i donen unitat a tot l’any litúrgic.”

La celebració es pot tornar a veure al canal de Youtube del Bisbat de Menorca: https://www.youtube.com/watch?v=cVrI4zU11NE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.