Una alegria que ajuda a tirar endavant

La setmana passada va tenir lloc la primera edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat,  i NUA, la publicació femenina de Setmanaris i Revistes SL, com a única representant de Menorca en aquest certamen, va acabar el vespre com a una de les tres finalistes d’honor de la categoria “En Català”, que reconeixia les millors revistes fetes en la nostra llengua.

L’honor, certament, és nostre. De veure com, amb mitjans discrets, però amb molta il·lusió, aconseguim colar-nos entre les millors publicacions d’entre els més de 500 mitjans que formen part d’AMIC. En una època en què les pantalles ens guanyen per golejada, que la qualitat es reconegui damunt un mitjà que existeix només en paper -i que enllaça amb les seves lectores a través de xarxes socials-, és una fita encara més important.

També ho és el fet que es reconegui la feina feta en la nostra llengua. Els mitjans de comunicació, grossos i petits, som en part responsables de la supervivència de la parla de cada territori. És per açò que NUA és una revista feta amb el català de Menorca, atresorant el nostre lèxic, però també els nostres costums, visions i maneres de fer.

En la deliberació del jurat que va escollir NUA com una de les tres finalistes d’honor, van destacar el fet que “és un cas únic a les Illes Balears. Va néixer fa dos anys amb l’objectiu de potenciar les figures femenines més rellevants de Menorca, donant un espai protagonista a les dones que la fan avançar. El jurat ha destacat a més a més les portades extremadament cuidades, amb un logotip dissenyat especialment per la publicació on es barreja la simbologia de la dona i el mar.”

Dona, mar i (n)uesa que volem mantenir per molts anys, gràcies al vostre suport i a les lectores -i lectors- que ens esperau cada trimestre. Només ens queda dir gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.