Es posa a rodar la primera fase de la promoció de sa Coma aturada des del 2008

C.M / Ciutadella – La Junta de Govern de Ciutadella ha atorgat el permís d’obres per a l’acabament de dotze habitatges i soterranis per garatge al carrer sa Sínia, a la zona de sa Coma. Aquests 12 habitatges formen part de la promoció de 28 unifamiliars adossats, la construcció dels quals va quedar paralitzada com a conseqüència de la crisi immobiliària de 2008, de la qual n’han quedat com un dels principals testimonis. La zona residencial es va començar a aixecar el 2007, però va quedar aturada tan sols un any després, en punxar la bimbolla de la construcció. Després d’anys d’abandonament, la promotora Serveis Immobiliaris Professionals (SIP), originària del Penedès, adquirí la promoció a mig construir i es decidí a comercialitzar els habitatges aparellats juntament amb un grup d’inversors catalans lligats a Menorca. Des de la fallida de l’empresa murciana Llar Sa Coma SL, que va ser la primera promotora del projecte, la promoció inacabada restava en mans de Solvia, la immobiliària del Banc de Sabadell.

Un cop superats tots els tràmits burocràtics, els nous promotors s’han decidit a tirar endavant la primera fase del projecte, consistent en l’acabament dels primers dotze adossats.

El projecte de Llar Sa Coma SL contemplava la construcció de 28 habitatges aparellats al solar de 5.625 metres quadradats situat a la parcel·la que discórrer entre els carrers s’Avenc, sa Sínia, sa Pleta i s’Ullastre, tot just al començament de la carretera de Sandria. Els promotors obtingueren la llicència de l’Ajuntament el juliol del 2007.

Les obres s’encarregaren a la constructora menorquina Antonio Gomila SA, però quan s’havia executat el 21% del projecte original, la promoció es va haver d’aturar per la manca de liquidesa de la promotora, que no va poder vendre les cases.

Després que la Caixa Mediterrani (CAM), que havia garantit el finançament per al projecte, fos intervinguda per l’Estat i venuda posteriorment al Banc de Sabadell per un preu simbòlic, Solvia, la seva immobiliària, es féu amb la promoció. Finalment, i després de diferents intents de compra fallits, Finques SIP i un grup d’empresaris catalans adquiriren el complex, que ara, per fi, podria gaudir d’una segona vida.

La promotora, que compta amb la col·laboració de l’empresa local Coll Estudi, dels arquitectes menorquins Aina i Guillem Coll, preveu acabar el complex residencial en tres fases. La primera consisteix a culminar les obres dels 12 habitatges ja iniciats amb el projecte originari. Mantindran l’estructura prevista al projecte original, encara que es modificaran els acabats i l’equipament per adaptar-lo a les comoditats que es requereixen actualment.

El projecte per a les altres 16 cases s’executarà en paral·lel.

Les cases, que es comercialitzen a un preu de 750.000 euros, consten de més de 300 metres quadrats distribuïts en tres plantes. Disposen d´una plaça d´aparcament i una segona opcional, amb ascensor particular fins a la vivenda, tres habitacions, dues cambres de bany i un lavabo, a més de jardí i terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.