Podem sol·licita la compareixença de Robles al Congrés per la base de l’OTAN a Maó La sol·licitud de compareixença de la ministra de Defensa ha estat acompanyada amb el registre d'iniciatives al Congrés i al Parlament

Podem ha registrat al Congrés dels Diputats una sol·licitud de compareixença perquè la ministra de Defensa, Margarita Robles, doni “explicacions sobre la utilització o el possible ús del port de Maó a Menorca com a base d’operacions de l’OTAN”. Durant la roda de premsa del Congrés d’aquest matí, el diputat de Podem, Javier Sánchez Serna, ha criticat durament que el “Govern de Sánchez” hagi “posat a disposició Maó per a una operació dissenyada per ajudar Israel i els seus aliats enmig de un genocidi”. Sánchez Serna, ha qualificat les explicacions realitzades pel PSOE “dient que Maó no és una base permanent sinó puntual” com a “vergonyoses” en “maquillar la cessió de sobirania als EUA”. “L´OTAN no disposa de ports propis sinó que té accessos puntuals als ports dels membres de l´aliança” ha aclarit Serna.

Serna ha informat també que Podem ha acompanyat la sol·licitud de compareixença de Robles amb el registre d’una Proposició No de Llei que insta el Govern a, entre d’altres, “oferir informació clara a la ciutadania sobre la utilització del port de Maó com a base de operacions de l’OTAN, així com qualsevol operació realitzada alienada amb els interessos de l’Aliança a la resta de ports de les Illes Balears” a “paralitzar qualsevol oferta que converteixi l’estació naval de Maó en una de les bases espanyoles que participen a la ‘ Operación Sea Guardian’” ia “negar que el territori espanyol i en concret el Port de Maó, tingui autorització diplomàtica permanent per ser utilitzat per vaixells de l’OTAN”.

Parlament

La diputada menorquina d’Unides Podem al Parlament, Cristina Gómez, s’ha fet ressò de les iniciatives del seu partit al Congrés presentant una Proposició No de Llei “instat el Govern a mostrar el seu rebuig a la utilització del Port de Maó pels vaixells de l’OTAN”, així com diverses “iniciatives dirigides al Govern de l’estat i especialment al Ministeri de Defensa” que inclouen l’exigència del cessament de la “col·laboració a l’escalada bèl·lica i armamentística en què està sent imbuïda Europa a instàncies dels EUA” . Gómez s’ha mostrat contundent tant amb l’ús permanent del Port de Maó com a base de l’OTAN però també contra el seu ús en “operacions com el Sea Guardian que, encara que semblin puntuals, ja superen els 20 anys de durada”. “No volem bases de l´OTAN a Menorca, ni permanents ni en mode barra lliure” ha conclòs Gómez.

D’altra banda, la diputada estada ha criticat el suport de l’OTAN a l’estat israelià a la seva ofensiva a Gaza i ha reiterat que des de Podem no volen que Menorca estigui “a disposició de l’Aliança Atlàntica per participar de guerres injustes o de genocidis com el de Gaza. L’OTAN és el cavall de Troia dels Estats Units a Europa, i els Estats Units ara mateix estan donant suport al senyor Netanyahu per fer desaparèixer un poble”. “Que quedi claríssim que estem en contra que l´OTAN vingui a casa nostra, que els senyors de la guerra facin seva Menorca en contra de la seguretat d´altres pobles i altres estats” ha continuat Gómez.

Finalment i pel que fa al registre al Congrés de la sol·licitud de compareixença de la Ministra de Defensa, Gómez ha volgut dirigir-se a la “senyora Robles” i al “senyor Pedro Sánchez” per reclamar-los que “no és només que faci com un any que ens deuen explicacions, és que fa un any que aquest tema s’hauria d’haver tractat al Congrés dels Diputats. Qualsevol cessió de sobirania s’ha de votar al Congrés dels Diputats. Ens l’han colat al darrere.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.