Menorca torna a convertir-se en l’epicentre del món del vi La desena Mostra De Vins Menorca tanca una edició especial amb record de cellers participants i més d’un miler d’assistents entre restauradors i aficionats al mon del vi

S’ha convertit en un esdeveniment de referencia pel món del vi a Menorca i en la seva desena edició, s’ha tornat a constatar. Rècord de cellers participants, una quarantena llarga de denominacions d’origen, més d’un miler d’assistents i moltes ganes de tastar i conversa amb els elaboradors. El Club Marítim de Maó ha estat durant tot el dia en un degoteig de restauradors i aficionats al món del vi que no s’han volgut perdre aquesta cita bianual que De Vins Menorca promou des de 2002 a l’illa. Hi havia interès per tastar productes menys intervinguts, més naturals i també de proximitat, valorant especialment que els cellers es preocupin molt per la vinya i pel territori. En aquest sentit les 75 taules on es distribuïen el centenar llarg de cellers locals, nacionals i internacionals eren un reflex de tot això on la 10ena Mostra De Vins Menorca també ha servit per donar a tastar més de 600 vins. Menorca ha tingut la presència de sis cellers que explicaven com es nota aquest creixent interès pel producte i també de la maduresa dels seus propis vins. En aquest sentit, el celler Torralba ha aprofitat per donar a conèixer el seu Alba Rosé, recentment premiat amb medalla d’or al concurs mundial de vins de Brussel·les, el celler de Son Cremat un prometedor monovarietal Syrah que volen comercialitzar properament i Sa Forana les noves etiquetes dels seus vins, enguany que han ampliat producció. L’acte ha comptat amb la visita del President del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca i de la Directora Insular de Turisme, Begoña Mercadal, que amb la seva presència han volgut estalonar la feina que fa el sector vitivinícola així com també l’esdeveniment, que compta des de fa dues edicions amb el suport de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

Al mati han estat els restauradors els que massivament s’han acostat per dedicar el seu temps a tastar i prendre nota del que els explicaven els enòlegs en un intercanvi de coneixement i de sensacions. En aquest sentit han estat molt enriquidors els dos tasts guiats que han protagonitzat Ugo Moreno de l’Excellence amb elaboradors francesos de xampany i vins rosats de diferents zones així com el tast sorprenent de vins blanc del Priorat que ha dirigit Alfredo Arribas. “Els sommeliers de Menorca estan fent un esforç per conèixer tots els vins que ofereixen a les seves cartes i aquesta Mostra és per ells un moment excepcional d’aprenentatge. La sort és que els vins de Menorca s’han també sabut fer un lloc a Sala” ha explicat Dani Box, organitzador de l’esdeveniment i propietari de De Vins Menorca. Per la seva part, els cellers han destacat la màgia d’una cita com aquesta que té lloc en un espai excepcional davant del ma tot i que avui el cel blau no ha lluït com en d’altres cites. La tarda s’ha omplert d’aficionats i entusiastes del món del vi que no han volgut perdre la oportunitat d’un esdeveniment com aquest a Menorca. Al final s’han comptabilitzat unes 1.200 persones les que han passat durant tota la jornada en diferents moments d’una cita que ha complert les expectatives per celebrar aquests deu anys de festa del vi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.