L’Agència Menorca Talaiòtica celebra el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics

Menorca Talaiòtica s’afegeix enguany a les celebracions del Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics amb tres activitats en col·laboració amb el Museu de Menorca, el Museu de Ciutadella-Can Saura i l’Ateneu de Maó: unfa visita guiada al poblat de Son Catlar el 14 d’abril, una xerrada el 18 d’abril al Museu de Menorca sobre el paper del Ministeri de Cultura en les candidatures a patrimoni mundial, i una visita guiada el dia 21 d’abril per observar el fenomen solar a la cova des Jurats de Calescoves. L’objectiu és promoure la consciència sobre la riquesa del patrimoni cultural de la Menorca Talaiòtica, la seva vulnerabilitat i els esforços necessaris per a la seva protecció i conservació.

El Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics va ser proposat pel Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS) el 18 d’abril de 1982 i aprovat per l’Assemblea General de la UNESCO el 1983.

Les activitats programades són les següents

Son Catlar
Imatge de Son Catlar

Diumenge 14 d’abril

10 h, visita al poblat talaiòtic de Son Catlar

Aquest poblat conserva una espectacular murada amb bastions adossats, a la qual s’estan fent excavacions arqueològiques.

Explicacions a càrrec de Maria José León, directora del Museu Municipal de Ciutadella-Can Saura i codirectora de les excavacions al jaciment.

Demostració de tir amb fona, a càrrec de Lluís Pons Livermore.

Les places són limitades i és necessària inscripció prèvia. Per inscriure-us heu d’enviar un correu electrònic amb les dades dels assistents a info@menorcatalayotica.info (data límit: 12 d’abril a les 12 h).

Dijous 18 d’abril

19 h, xerrada de José María Lanzarote, tècnic de l’àrea de Patrimoni Mundial del Ministeri de Cultura, al Museu de Menorca

Títol de la xerrada: «El papel del Ministerio de Cultura en las candidaturas a Patrimonio Mundial de la UNESCO».

Glosat a càrrec de Soca de Mots.

Tast de cervesa Talaiòtica (Grahame Pearce) i dolç talaiòtic (Ca Na Maru).

Les places són limitades i és necessària inscripció prèvia. Us heu d’inscriure a través del web del Museu de Menorca: https://www.museudemenorca.com/ca/activitats.

Diumenge 21 d’abril

07:15 h, visita a Calescoves i observació del fenomen solar a la cova des Jurats

Les inscripcions de la cova des Jurats es relacionen amb la data de la fundació de Roma, el 21 d’abril.Aquest dia, els primers rajos del sol il·luminen justament aquest punt. En aquesta visita podrem observar aquest fenomen, explicat per Margarita Orfila, arqueòloga i presidenta de l’Ateneu de Maó. Explicacions sobre la necròpolis a càrrec de Cristina Bravo i Irene Riudavets (Nurarq).

Des del pàrquing fins la platja, on començarà l’activitat a les 7:15 h, s’haurà de caminar 15 minuts.

Activitat realitzada en col·laboració amb l’Ateneu de Maó.

Les places són limitades i és necessària inscripció prèvia. Per inscriure-us heu d’enviar un correu electrònic amb les dades dels assistents a: culturaiart@ateneumao.org (data límit: 19 d’abril a les 12 h).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.