Un mínim de 80 alumnes i 24 professors d’FP de les Illes Balears podran participar gratuïtament aquest estiu en dos cursos intensius d’immersió lingüística en llengua anglesa a Irlanda Els cursos tindran lloc a Irlanda entre els mesos de juliol i setembre

Irlanda. GettyImages©

La Conselleria d’Educació i Universitats, mitjançant la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa, ha publicat en el BOIB la convocatòria d’ajuts perquè alumnes i professors de cicles formatius de grau mitjà associats a la impartició dels Plans de Reforç en Llengües Estrangeres en els centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears puguin participar de manera gratuïta en dos cursos intensius d’immersió lingüística en llengua anglesa a Irlanda aquest estiu.

La convocatòria preveu atorgar un mínim de 80 ajuts a alumnes i un mínim de 24 ajuts per a docents de 27 centres educatius públics i de 4 centres educatius concertats de les Illes Balears. Els destinataris dels ajuts són, per una part, els alumnes que el curs escolar 2023-2024 estan matriculats de cicles formatius de grau mitjà associats a la impartició dels Plans de Reforç en Llengües Estrangeres (modalitat A) i, per l’altra, els professors que al curs escolar 2023-2024 imparteixen docència a un grup d’un cicle formatiu de grau mitjà associat als Plans de Reforç en Llengües Estrangeres (modalitat B).

Les estades són totalment gratuïtes i els alumnes beneficiaris rebran entre 60 i 75 hores lectives d’anglès, mentre que els professors en rebran entre 40 i 50 hores. Els dos cursos, d’una durada de dues setmanes per als professors i de tres setmanes per als alumnes, tindran lloc a Irlanda en el període comprès entre l’1 de juliol i el 15 de setembre de 2024 (modalitat A) i en el període comprès entre l’1 de juliol i el 31 d’agost de 2024 (modalitat B).

L’objectiu d’aquesta convocatòria és reforçar la competència lingüística tant dels alumnes com dels professors. De fet, un dels objectius prioritaris de la Conselleria d’Educació i Universitats és potenciar l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües estrangeres en el seu sistema educatiu per tal de millorar la competència comunicativa en llengua estrangera dels estudiants de les Illes Balears.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 19 d’abril de 2024.

Plans de Reforç en Llengües Estrangeres

Aquest curs participen en els Plans de Reforç en Llengües Estrangeres un total de 31 centres, 27 dels quals públics i, per primera vegada, 4 de concertats.

Els centres participants, distribuïts per illes, són els següents:

– Mallorca: CC Aula Balear (Palma), CC CIDE (Palma), CC Jesús Maria (Palma), CC Sant Josep Obrer (Palma), CEPA Mancomunitat des Pla (Vilafranca de Bonany), CIFP Francesc de Borja Moll (Palma), CIFP Joan Taix (sa Pobla), CIFP Juníper Serra (Palma), CIFP L’Embat (Palma), CIFP Nauticopesquera (Palma), CIFP Pau Casesnoves (Inca), CIFP Pere de Son Gall (Llucmajor), CIFP Politècnic de Llevant (Manacor), IES Alcúdia, IES Berenguer d’Anoia (Inca), IES Calvià, IES Felanitx, IES Guillem Colom Casasnoves (Sóller), IES Guillem Sagrera (Palma), IES Llorenç Garcias i Font (Artà), IES Politècnic (Palma) i IES Son Pacs (Palma).

– Menorca: IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior), IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella) i IES Pasqual Calbó i Caldés (Maó).

– Eivissa: CIFP Can Marines (Santa Eulària del Riu), IES Balàfia (Sant Llorenç de Balàfia), IES Isidor Macabich (Eivissa), IES Quartó de Portmany (Sant Antoni de Portmany) i IES Sa Blanca Dona (Eivissa).

– Formentera: IES Marc Ferrer (Sant Francesc Xavier).

Tota la informació es pot consultar a la seu electrònica de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Aquests ajuts compten amb un pressupost de 436.800 euros i estan finançats pel Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.