Campanya de donació de sang i medul·la òssia a l’Hospital Mateu Orfila

El Banc de Sang i Teixits de les llles Balears, en col·laboració amb l’Àrea de Salut de Menorca, ha organitzat una campanya especial de donació de sang i medul·la òssia, que tindrà lloc el pròxim dimecres, dia 17, de les 9 a les 13 hores a l’Hospital Mateu Orfila, a la biblioteca del primer pis.

L’objectiu d’aquesta iniciativa —que té el lema «Accepta el repte: dona sang i troba el teu match per una vida. Tens llicència per a salvar vides»— és salvar vides i fomentar la consciència sobre la importància de la donació de sang i medul·la òssia en la societat.

La donació de sang és un acte de generositat que pot marcar la diferència en la vida d’aquells que pateixen malalties greus, accidents o cirurgies. A més, la donació de medul·la òssia pot oferir una segona oportunitat de vida a pacients amb malalties com la leucèmia o anèmies greus.

Per donar sang és necessari tenir almenys 18 anys, pesar més de 50 kg i gaudir de bona salut.

Durant la campanya del dia 17 a l’Hospital, els interessats a ser donants de medul·la òssia podran demanar informació, emplenar el consentiment informat per formar part del Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO), gestionat per la Fundació Josep Carreras, i fer-se l’analítica que servirà per comprovar la compatibilitat de la sang amb la dels pacients que estan cercant un donant. L’edat límit per registrar-se és de 40 anys.

Els interessats a participar en la campanya del 17 d’abril poden demanar cita per mitjà del web del Banc de Sang i Teixits en aquest enllaç:

https://cita.donasang.org/ca/cita/recollida/poblacio/844/mao/17-04-2024/


Amb aquesta col·lecta també es vol fer arribar el missatge sobre la importància de la donació de sang a tota la població en un entorn on hi ha les persones més sensibilitzades amb la necessitat de disposar de reserves de sang, com són els professionals que treballen a l’Hospital, els usuaris i els familiars dels pacients. Es calcula que un de cada deu pacients ingressats rep transfusions de sang .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.