La Cooperativa Sant Crispin inaugura avui capvespre la seva nova botiga a Alaior

Avui capvespre a partir de les 18.30 hores, tindrà lloc la festa d’inauguració de la nova botiga que substitueix a la que fins ara tenia la Cooperativa San Crispín al mateix carrer, un local lluminós i acollidor que es converteix en el més modern i avançat de tots els que l’entitat gestiona actualment i que com a botiga pilot, anticipa un nou concepte de disseny i d’experiència de compra que a partir d’ara es pretén aplicar a la resta dels seus establiments de cara als propers anys. Un espai per socis i clients  per tal de donar servei al bell mig del poble d’Alaior, que compta amb totes les seccions imprescindibles per poder proveir una cistella de la compra ben complerta amb fruita i verdura frescacarn i xarcuteria al tall de Menorca, a més de productes bio i eco repartits entre els seus 226 metres quadrats de superfície útil dels 283 construïts. Un nou San Crispín modern i funcional que està equipat amb aparells de darrera generació com els murals de fred de baix consum i emissions zero gràcies a un sistema de refrigeració liquada per aire, que també permetran un estalvi considerable d’energia.

Local de propietat

Un dels fets més significatius és que es tracta d’un local de propietat de la Cooperativa. L’antiga botiga del Ramal era de lloguer i tot i que la idea inicial del Consell Rector era escometre la seva modernització, des de San Crispín no van poder negociar un lloguer a llarg termini per tal de justificar la inversió en la seva millora. Malgrat que no hi ha molts d’immobles disponibles al centre d’Alaior, es va prioritzar trobar-ne un de proper a l’antiga ubicació per tal de no trasbalsar massa als socis i clients. Finalment es va poder aconseguir aquest on abans hi havia hagut una entitat d’estalvis i que en el passat, havia acollit l’antic Cine Espanya. Al ser un local amb un 20 per cent menys d’exposició comercial, va fer que es planifiqués amb un assortiment més optimitzat d’acord al tipus de client habitual, pensant que si algun producte no hi podia quedar encabit, es podria disposar d’ell a l’endemà des de la mateixa Central de San Crispín. La operació de l’adquisició de l’immoble va ser anunciada en una assemblea informativa a principis de 2023 i posteriorment ratificada de forma unànime per l’Assemblea General de Socis celebrada al mes de juny següent, una operació que va permetre patrimonialitzar la cooperativa amb una inversió de 260.000 euros en forma de préstec hipotecari per reformar el local i convertir-lo en el nou Ramal. Les obres han tingut una duració de sis mesos i hi han participat una quinzena d’empreses de Menorca.

L’acte d’inauguració d’aquest capvespre comptarà amb la música d’Eva Pons Trio i està confirmada l’assistència tant del President del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca com del Batle d’Alaior, José Luís Benejam. El millor regal de 70 aniversari que celebrava la Cooperativa de San Crispín l’any passat amb els seus 3.500 socis haurà estat sens dubte aquesta nova botiga que avui estrena portes oficialment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.