El Servei de Salut tornarà a licitar les obres del projecte de reforma de l’Hospital Verge del Toro després de la sol·licitud de la constructora de resoldre el contracte

El Servei de Salut de les Illes Balears tornarà a licitar les obres de construcció de l’Hospital d’Atenció Intermèdia Verge del Toro que encara queden pendents, després que l’empresa adjudicatària de les obres ha sol·licitat resoldre el contracte en vista de les modificacions del projecte que s’hauran fer.

Així ho ha anunciat el director general del Servei de Salut, Javier Ureña, en la visita que ha fet al futur hospital per a pacients crònics Verge del Toro juntament amb l’arquitecte de la direcció facultativa, Jordi Gordillo (Casa Solo), que s’ha encarregat de les modificacions del projecte; el gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Bernardo Pax, i el subdirector d’Infraestructures, Francisco Bosch.

L’arquitecte de l’estudi Casa Solo, Jordi Gordillo, ha explicat que una vegada iniciades les obres de reforma de l’interior de l’edifici, els tècnics varen detectar deficiències constructives greus en els forjats que obligaren a elaborar un projecte de modificació per corregir-les. En vista d’aquesta modificació del projecte, superior al 42 %, l’empresa constructora actual ha sol·licitat que es resolgui el contracte el proper 1r de juny.

El Servei de Salut licitarà les obres encara pendents, que integraran les modificacions del projecte per corregir les deficiències estructurals, així com la revisió dels preus constructius que està duent a terme la direcció facultativa per adequar-los al 2024, perquè els preus contemplats al projecte inicial eren de 2019. El cost estimat de la licitació serà d’aproximadament 25 milions d’euros. La previsió del Servei de Salut és que les obres estiguin finalitzades dins el 2026.

La reforma interior de l’Hospital Verge del Toro contempla una superfície construïda de 9.207 m2, això són 60 habitacions que allotjaran entre 60 i 90 llits. Hi haurà una àrea d’hospitalització amb quatre unitats (una per planta), una àrea ambulatòria —amb un hospital de dia, consultes externes i una unitat d’estimulació cognitiva— i una àrea de suport clínic.

També comptarà amb un espai per a proves radiològiques (convencionals i ecografies clíniques), per a la farmàcia (dispensació i suport a la prescripció) i per al laboratori (extracció), a més d’altres àrees destinades a la gestió dels pacients (vestíbul, admissió, arxiu i tanatori), una àrea social (menjadors, vestidors, sala multiconfessional) i una àrea logística i de serveis generals (administració, subministrament i magatzem, cuina, llenceria i bugaderia, residus, manteniment, etc.)

El projecte incorpora la cartera de serveis prevista per cobrir una necessitat assistencial urgent de Menorca, per proporcionar una atenció integral i de qualitat a pacients amb malalties cròniques, en àrees d’hospitalització d’estada llarga i mitjana, hospital de dia, espais de rehabilitació i estimulació cognitiva, consultes externes; i també serveis de radiologia, farmàcia, laboratori i serveis socials, entre d’altres.

La reforma de l’Hospital Verge del Toro està contemplada dins el Pla d’Infraestructures 2024-2027 pel qual el Servei de Salut invertirà 434 milions d’euros. Concretament, a l’Àrea de Salut de Menorca el Pla d’Infraestructures contempla una inversió de 43.501.265 € per millorar, modernitzar i adequar els centres sanitaris de les Illes Balears a les necessitats dels usuaris i dels professionals de la salut i millorar l’accessibilitat i l’equitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.