Javier Gándara, CEO de EasyJet veu factible recuperar la connexió amb Londres pròximament José Codolà, conseller delegat de Valentin Hotels, anuncia la reforma del seu hotel de Son Bou impulsant un projecte de Life Style

José Luis Benejam amb Javier Gándara, Ginés Martínez y José Codolá

Avui matí s’ha inaugurat la Fira de Turisme d’Alaior, a la que han assistit quantitat d’autoritats civils i militars de Menorca i de les Illes Balears. Després de degustar la famosa ensaïmada gegant feta per Panadería Pedro, els parlaments de benvinguda donaren inici, a càrrec del batle d’Alaior, José Luis Benejam, el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, i el director general de Turisme del Govern de les Illes Balears, Pep Aloy.

El director general de Turisme del Govern de les Illes Balears, Pep Aloy, ha reconegut la importància de que Alaior sigui la seu de l’única Fira de Turisme que té lloc a les Illes Balears, fet que valora molt positivament i que diu molt de l’empenta i determinació del batle d’Alaior, José Luis Benejam, i el seu equip.

Seguidament el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, ha manifestat que l’objectiu que té Menorca és allargar la temporada turística impulsant  totes les activitats culturals i esportives que l’illa pot albergar i que al mateix temps suposa una molt efectiva promoció turística.

El batle d’Alaior, José Luis Benejam, ha acabat el torn d’intervencions inaugurals donant la benvinguda informant que «aquesta fira compta amb dues vessants: d’una banda la dirigida al públic en general amb una cinquantena d’expositors, oferint serveis i productes turístics i també dedicats a la celebració d’esdeveniments i noces i, d’altra banda, la corresponent als professionals i empresaris del sector turístic. Aquí s’ha dedicat el primer Fòrum Internacional de Turisme dut a terme a Menorca, on destacades personalitats d’aquesta indústria han anat aportant informació, des de diferents perspectives per saber d’on venim, on som i cap a on anam en l’àmbit turístic espanyol i mundial».

A les 11h, s’ha donat inici al Fòrum Internacional de Turisme, un espai on 5 ponents amb una àmplia experiència en el sector que han oferit la seva visió de l’actualitat i el futur del turisme a Espanya, a les Illes Balears, amb l’objectiu de generar debat i divulgar idees i opinions. El batle d’Alaior, José Luis Benejam, ha moderat totes les ponències, i eren benvingudes les preguntes del públic.

La primera xerrada era a càrrec de Pep Aloy, director general de Turisme del Govern de les Illes Balears, i ha tractat temes com la importància de la formació bàsica en hostaleria, els problemes d’habitatge, la manca de personal i la sostenibilitat del turisme. Ha destacat que a un territori limitat, com el de l’illa de Menorca, la percepció de tocar sostre és una sensibilitat que s’ha de saber gestionar.

En segon lloc, ha intervingut Javier Gándara, CEO d’Easy Jet i president de l’Associació de Línies Aèries d’Espanya (ALA) centrant la seva ponència en la connectivitat de l’aeroport de Menorca amb altres destinacions. Gàndara ha explicat que el principal regulador de preus dels vols és el comportament de l’oferta i la demanda.

El CEO d’EasyJet també ha donat la noticia de que a Menorca, la seva companyia serà la que ofereixi més rutes cap a destinacions internacionals aquesta temporada. A més també ha assenyalat que veu factible la recuperació de la connexió amb Londres durant temporada baixa pròximament.

Durant la intervenció del CEO de Jumbo Tours Group i vicepresident d’Alpitour World, Ginés Martínez, ha felicitat al batle Benejam per la participació d’Alaior a Fitur, ja que és una valent aposta que possibilita que tant el municipi, com Menorca, puguin comunicar la seva rica oferta al món.

Així mateix, ha indicat la necessitat de que s’estableixi una fluida comunicació entre els diferents agents turístic per tal de facilitar el correcte desenvolupament de l’illa.

Finalment, José Codolà, conseller delegat de Valentin Hotels Group, ha remarcat la importància de la col·laboració publico-privada, entre l’administració i les empreses del sector, pel desenvolupament del turisme. També ha anunciat que per Son Bou té al cap un concepte per potenciar el turisme Life Style. Codolà aposta per aquest concepte de turisme respectant la línia mixta d’adults i famílies al seu hotel Valentin Son Bou.

El batle d’Alaior, José Luis Benejam, ha valorat positivament totes les ponències del Fòrum declarant que «la celebració del mateix ha estat la gran novetat d’aquesta 7ena edició de la Fira de Turisme, ja que era molt necessària la creació d’un espai comú on compartir idees de l’activitat base de l’economia espanyola, però sobre tot de Menorca i de les Illes Balears. Agraïm a tots els ponents, la seva disposició per participar a aquest fòrum, nou ara però que es consolidarà durant els següents anys».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.