Foodies on Menorca estrena web

Itziar Lecea / Ciutadella – El portal gastronòmic del grup Setmanaris i Revistes SL estrena nou format web, amb un disseny renovat i amb tota l’actualitat gastronòmica de l’illa a l’abast de tothom. Aquesta aventura digital, que va començar l’any 2018, compleix enguany el seu sisè any de vida, que es va començar a complementar el 2019 amb la revista en paper, i que podeu llegir cada tres mesos còmodament des de casa.

UN PORTAL PER CREAR CONSCIÈNCIA
El nou web de Foodies on Menorca, que dirigeix el president de l’Associació de periodistes i escriptors gastronòmics de les Illes Balears, Bep Al·lès, s’ha modernitzat de tal manera que la lectura de tota la informació es presenta en format de blog. Dividida en les seccions de Gastronomia, Actualitat i Món Foodie, el nou portal ha canviat especialment en forma, però no en essència.

La defensa, difusió i protecció del producte local de Menorca, així com les tradicions culinàries de la nostra illa, són temes cabdals del nou web. De fet, és aquesta defensa i estudi de la cultura gastronòmica menorquina el que va impulsar la creació del portal l’any 2018, que va iniciar el mateix Al·lès. Coneixedor de la tradició culinària, és, de fet, autor de diversos llibres dedicats al tema, com “Les arrels de la cuina menorquina, receptes de cuina antiga”, “La cuina senyorial de Menorca”, o el més recent “Sa cuina de ca n’Squella”. I és que la passió gastronòmica impregna bona part de les publicacions del grup de Setmanaris i Revistes SL.

La difusió del coneixement de la nostra cultura gastronòmica és la principal raó de ser del portal, que s’actualitza de forma regular per tal d’apropar l’actualitat d’aquest sector de manera virtual.

Foodies on Menorca és molt més que una revista culinària; és una invitació a una immersió total en els aromes, sabors i tradicions de Menorca. Amb cada número, els lectors són conduïts a un viatge a través del panorama gastronòmic de l’illa, descobrint els secrets dels seus productes locals, els plats tradicionals que han resistit el pas del temps i les noves tendències culinàries que emergeixen.

La revista dedica una atenció especial als productes locals que defineixen la cuina de Menorca. Des de l’oli d’oliva verge extra premsat en fred fins al formatge amb denominació d’origen, passant per les olives i els embotits artesanals, cada ingredient reflecteix la riquesa dels seus orígens i el cuidat procés de producció. A través de reportatges detallats i entrevistes amb els productors locals, Foodies on Menorca ofereix una visió íntima de la passió i el treball que hi ha darrere de cada producte.

LES SECCIONS
El nou web de Foodies on Menorca reparteix la informació en cinc noves seccions: Gastronomia, Actualitat, Món Foodie, Enoteca i Experiències.

A la secció de Gastronomia s’hi poden trobar articles de dos tipus. Els que mostren el producte local, ja sigui fent difusió d’aquells aliments que formen part de la cuina de casa, o de les notícies que generen aquells productors que treballen aquests productes. I els que conformen el receptari de Foodies. Els amants de la cuina trobaran una àmplia gamma de receptes: des de plats tradicionals com la caldereta de llagosta fins a creacions més innovadores inspirades en la cuina local, com els plats de peix fresc i verdures de temporada, la revista ofereix inspiració per a tots els gustos i nivells de competència culinària. Cada recepta està acompanyada de consells pràctics i detalls sobre els ingredients clau, garantint que els lectors puguin recrear l’autèntica experiència de la cuina menorquina a casa seva.

A la secció d’Actualitat s’hi troben totes aquelles notícies relacionades amb la gastronomia, la cuina i el producte local de Menorca. En aquest sentit, són freqüents els posts dedicats a les novetats del sector primari, com a productor d’aliments. Però també del sector de serveis i turisme, un món de cada vegada més lligat al camp i la mar de Menorca, degut al creixent interès per emprar producte de l’illa.

Món Foodie és una secció on es dona pas a l’actualitat gastronòmica més enllà de les nostres fronteres. Les sinergies culinàries entre la resta d’illes de la nostra comunitat autònoma, així com novetats i curiositats d’altres territoris, conformen aquesta secció del portal.

A l’Enoteca s’hi troba una gran selecció de vins, caves i begudes alcohòliques on la descripció ve acompanyada sempre d’un maridatge. Diverses opcions conformen cada una de les ressenyes, on es destaquen les notes de tast de cada una de les propostes, que arriben a Foodies de la mà del distribuïdor de confiança Vinum.

FOODIES, MOLT MÉS QUE UN PORTAL
A més de ressaltar els sabors tradicionals de Menorca, Foodies on Menorca també està al capdavant de la descoberta de nous sabors i tendències culinàries a l’illa.

Des de les últimes novetats en restauració fins a experiències gastronòmiques úniques, com ara sopars i esdeveniments culinaris especials, la revista manté als lectors al dia sobretot el que és emocionant i innovador en el món de la gastronomia menorquina.

Es converteix així en una finestra a l’ànima culinària d’una de les destinacions més captivadores del Mediterrani. Amb la seva passió per la cuina local, els productes frescos i els sabors autèntics, el nou portal fa de guia en un viatge gastronòmic que captiva i inspira a explorar, tastar i apreciar tot el que Menorca té per oferir en el món de la gastronomia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.