La residència ILLA acull durant dos mesos a quatre artistes d’Itàlia, Grècia i Xipre a Casa d’Artistes El projecte va començar el 2 d’abril amb la participació de quatre artistes d’illes europees del Mediterrani

(illa) és residència de creació artística en l’àmbit de la fotografia o l’audiovisual contemporani al centre de creació Casa d’Artistes (Menorca), la qual compta amb el  suport del programa d’Europa Creativa de la Unió Europea i el Goethe-Institut. El projecte va començar el 2 d’abril amb la participació de quatre artistes d’illes europees del Mediterrani, els quals treballaran al voltant del concepte d’insularitat i del binomi vulnerabilitat-resiliència des de l’experiència de ser illencs.

Ells són Yorgos Petrou Pafos (Xipre, 1981), és un artista visual xipriota, la pràctica del qual abasta l’escultura, la performance, la fotografia, el cinema i l’escriptura per fer intervencions artístiques en llocs de significat geogràfic, històric i mític.

L’artista visual i fotògrafa greco-japonesa Elena Aya Bundurakis (Creta-Corfú, Grècia, 1988), actualment resideix entre les illes de Creta i Corfu. A través de la seva pràctica artística, explora l’estranya noció de ser un organisme viu en una era-natura que es troba entre el món primigeni, modern i post natural. 

La siciliana Silvia Renda (Marsala, Sicília, 1981), és artista visual, dissenyadora editorial i investigadora, la pràctica actual de la qual es pot resumir amb les paraules Imatges – Imaginaris – Imaginació.

I per últim, Marco Loi (Samugheo, Sardenya, 1997), és dissenyador i artista sard. La seva pràctica pren forma a partir de l’exploració geogràfica a través de la investigació translingüística i transdisciplinària. Marco entrellaça disseny, fotografia, performance i tèxtil, investigant les forces geopolítiques i inestabilitats socioambientals inscrites dins d’una formació territorial específica.

Els artistes crearan i desenvoluparan, durant els dos mesos de residència, una obra nova que presentaran en una mostra oberta la darrera setmana de maig del 2024. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.