Ciutadella posa a punt la piscina descoberta per a l’estrena de la temporada Encarrega la reparació del gresite que es trobava en mal estat per evitar que els usuaris es puguin fer talls

C.M / Ciutadella – L’Ajuntament de Ciutadella confia a tenir enllestides per a finals de maig les feines de posada a punt de la piscina descoberta de sa Platja Gran. Els treball es concentren en la reparació del gresite, el revestiment que cobreix l’interior de la piscina, que es trobava en mal estat. El regidor de Turisme i Medi Ambient, Daniel Marquès, ha explicat que l’actuació era urgent atès que l’estat en què es trobaven les rajoles podia fer que alguns usuaris es fessin talls. Tanmateix, la reparació ja ha estat adjudicada a una empresa de Ciutadella i quedarà acababa a temps per a la seva obertura, el primer de juny.

Tot just aquest dimecres la Junta de Govern ha aprovat l’expedient de contractació del servei públic de vigilància, socorrisme i informació a diverses platges de Ciutadella i a la piscina descoberta municipal.

El contracte, que surt a concurs per un total 643.000 euros -un 68% més que l’anterior conveni- inclou les 800 hores del socorrista de la piscina que hauà d’estar comunicat amb el lloc de vigilància de la cala en cas de necessitat.

Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, durant l’estiu passat es feren 45 abonaments individuals i 192 abonaments familiars. Si tenim en compte el nombre d’entrades puntuals d’adults majors de 16 anys (181) i de menors (7-16 anys), la xifra d’usuaris de la piscina supera amb escreix el milenar.

El servei públic de vigilància, socorrisme i informació de les platges, que inclou també la piscina, surt a concurs per 643.000 euros, un 68% més que a l’últim conveni

Enguany, el servei públic de vigilància, socorrisme i informació a les platges del terme municipal, que tindrà una vigència de quatre anys, començarà 15 dies abans i es perllongarà 15 dies després del que era habitual fins ara. Aquesta circumstància explica que el contracte passi de 383.000 a 643.000 euros.

El conveni anterior contemplava 21 zones de bany catalogades, 9 zones vigilades i 2 embarcacions. El servei s’estenia entre el primer de juny i el 30 de setembre  (de deu del matí a sis del capvespre), si bé durant els mesos de juliol i agost s’ampliava una hora més (de deu del matí a set del capvespre) en el cas de les platges verges.

Amb el nou conveni, que recull la previsió de la pujada de l’IPC per als propers quatre anys (2+2), el servei s’amplia trenta dies més. D’aquesta manera, del 15 al 31 de maig i del primer al 15 d’octubre, comptaran amb vigilància entre les onze del matí i les cinc del capvespre.

Durant els mesos de juliol i agost, una embarcació amb patró i socorrista de suport durà a terme tasques de vigilància entre les 10 i les 18 hores; en el cas de la zona sud, ho farà, en el mateix horari, entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

El servei s’amplia trenta dies més: les platges tindran socorristes del 15 al 31 de maig i de l’1 al 15 d’octubre entre les onze del matí i les cinc del capvespre

El servei de socorrisme arribarà a un total de nou platges de la costa de Ciutadella, cinc d’elles urbanes -Son Xoriguer, Cala en Bosc, Cala Blanca, Cala en Blanes i Santandria- i quatre verges -Son Saura, Cala en Turqueta, Macarella i La Vall-. A més, l’empresa adjudicatària haurà de fer un servei de vigilància propera (un socorrista amb suport marítim) a sa Platja Gran i sa Caleta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.