Perspectives i reptes socioeconòmics per a 2024 amb l’economista Antón Costas

 El Cercle d’Economia de Menorca ha convidat aquest proper divendres al President del Consell Econòmic i Social d’Espanya i Conseller del Consell d’Espanya, l’economista i enginyer tècnic industrial, Antón Costas a una trobada amb els seus socis per parlar sobre les perspectives i reptes socioeconòmics per aquest any 2024. Una cita que arriba enmig d’una profunda incertesa marcada per les tensions geopolítiques a Europa i Orient Mitjà, amb l’avís recent per part del Fons Monetari Internacional d’un nou creixement de la inflació. La cita tindrà lloc al Restaurant Mirador d’Es Port a les 14.00 hores.

Antón Costas és enginyer tècnic industrial, economista i doctor en Economia. Ha estat Catedràtic de Política Econòmica a la Universitat de Barcelona, on ha impartit docència en les tres darreres dècades. La seva tesi doctoral, dirigida pels professors Fabián Estapé i Ernest Lluch, va analitzar el pensament, les reformes i la política econòmica liberal a l’etapa de La Gloriosa revolució del 1868. Ha publicat nombrosos articles i assaigs sobre el paper de les idees i els interessos en la formació de les reformes i les polítiques públiques. Els seus darrers llibres aborden l’anàlisi de la desigualtat i el capitalisme i la necessitat de construir un nou contracte social basat en els bons llocs de treball i les bones empreses.

Ha presidit i ha format part de nombroses comissions d’experts per assessorar governs sobre polítiques públiques. Al vessant empresarial ha estat conseller de diverses empreses. Va ser president del Cercle d’Economia (2013-2016) i president de la Fundació Cercle d’Economia (2018-2021).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.