Més dies pels llibres de Sant Jordi

Foto: Pau Marquès (Llibreria Pau).

Miriam Triay / Ciutadella – La celebració del llibre d’enguany compta amb una agenda igual d’extensa que l’any passat. Amb una sèrie d’activitats organitzades al voltant de la festivitat catalana, Sant Jordi. I amb una fira que permet a les llibreries i altres entitats sortir al carrer a mostrar les novetats literàries.

La fira del llibre d’aquest cap de setmana, però, i com a fet diferencial, s’ha allargat a quatre dies. Brindant al municipi més dies per gaudir dels llibres. Segons ens explica el regidor de cultura, Miquel Fullana, “aquesta decisió s’ha pres per la demanda de les mateixes llibreries que, al final, són les vertaderes protagonistes d’aquest dia. Si elles preferien quatre dies, i aquests es podien oferir, per què no?”.

LLIBRES PER A TOTHOM

Com deim idò, enguany, al municipi de Ciutadella, s’han programat una sèrie d’activitats, entre els dies 20 i 23 d’abril, per poder celebrar la festa del llibre, Sant Jordi.

Dies en què també hi tindrà lloc el muntatge de paradetes al qual estem acostumats, de 10 a 20 h, a la plaça des Born.

A més, i encara que les paradetes estiguin presents fins al dimarts, 23 d’abril; el següent divendres, 26, encara podrem gaudir de la darrera activitat programada, com a culminació de la festa del llibre.

Així, dissabte, 20 d’abril, s’enceta la programació al voltant del llibre, amb Colors de mil històries, el contacontes a càrrec d’Andrea Oyamburu, que tindrà lloc a les 11 h. Seguidament, a les 12:30 h, hi haurà la presentació del llibre Monstres de casa. Els habitants invisibles de la Mediterrània, a càrrec de l’autora, Clara Barceló.

Passant ja a l’horari de capvespre, a les 18:30 h, podrem escoltar El mestre Armer, un conte musicat, a càrrec de l’EMAC (Escola de Música i Arts escèniques Ciutadella). Una actuació que, pel que ens explica el regidor, “ja es va estrenar, i va tenir molt d’èxit. Per açò mateix, hem volgut tornar-lo a posar a disposició del públic”. I, finalment, culminant amb un primer dia ple de literatura, a les 19:30 h hi haurà una desfilada de roba del s. XVIII i una posterior ballada popular, a càrrec dels grups de ball popular Sa Rondalla i Arrels de Sant Joan. “Es tracta d’un acte diferent del que estem acostumats, que hem incorporat al programa d’enguany per donar-li un toc diferent. La Federació Menorquina de Grups Folklòrics (Femefolk) n’és l’organitzadora, i es fa amb l’objectiu de mostrar i explicar l’origen de la vestimenta que porten quan ballen”.

En sol demà, diumenge 21 d’abril, tornarà l’EMAC per representar Combo Blue Gong, a les 18 h del capvespre. Convertint-se en l’única activitat programada per a aquest dia.

Dilluns, 22, únicament hi haurà paradetes de llibres. Unes que no només compten amb la col·laboració de les quatre llibreries del municipi; sinó que, com cada any, també amb diverses entitats sense ànim de lucre que volen exposar el seu estoc, com el Cercle Artístic de Ciutadella, la Fundació Vicent Ferrer o Aspanob.

Tanmateix, dimarts, 23, seguirem amb dos tallers: el de figures del drac de Sant Jordi, a càrrec de Pedro Faner Taller Creatiu; i el de sabons amb forma de rosa, a càrrec de Carolina Carreras. Ambdós tindran lloc a les 17:30 h, a la plaça des Born.

I, finalment, per acomiadar la celebració d’aquest 2024, i encara que la venda de llibres al carrer s’acabi el mateix 23, com hem dit; el divendres, 26 d’abril, tindrà lloc el concert recital, Lugares mínimos, del duet Pluma (Mama Fiera & Tània Aguilera), a la Casa de Cultura, a les 20 h. Com a final de la celebració del llibre. Una festa, un protagonisme cap al llibre que, realment, s’hauria de manifestar durant tot l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.