Figues d’un altre paner es prepara per a la pròxima sortida del disc «Temps de figues» El grup inicia un procés de micromecenatge a través de Verkami per ajudar a cobrir les despeses de l’enregistrament

«Temps de figues» és el nou disc de Figues d’un altre paner que està en procés de gravació. Després de tres anys del primer disc, que sortia editat el 2021 i amb el qual irrompien en l’escena folk menorquina i illenca, presenten el nou treball discogràfic amb el qual aprofundeixen en la feina de creació i recreació musical amb la tradició com a font d’inspiració principal.

Una de les principals característiques del grup és la de revisar la tradició tant des d’un punt de vista musical com lletrístic. En aquest últim aspecte, l’anàlisi d’algunes visions estereotipades en clau de gènere en les cançons tradicionals és un recurs que el grup ha explotat per donar una visió més actual a aquests temes. Així, en les cançons del nou disc trobem reflexions sobre la visió de l’amor romàntic, les relacions personals o antigues històries de rebel·lió femenina davant les relacions imposades. Però el grup aprofundeix en altres temes. Per exemple, es percep que l’homosexualitat no apareix enlloc en cap dels reculls folklòrics, i creuen que és un tema que cal que aparegui en les músiques d’arrel. La dignitat com a poble, el turisme o la llengua són altres temes que també surten.

Des d’un punt de vista musical, la cura en el tractament de les veus segueix sent un dels plats forts del grup, que incideix en aquesta via. La presència de grans veus com les de Marta Elka, amb una gran trajectòria musical, o Auba Villalonga, de gran projecció de futur, juntament a la de Joan Carles Villalonga, permeten aquesta feina. La feina en l’harmonització i arranjament instrumental fan la resta, amb músics de pes com Annabel Villalonga a la guitarra, Manel Álvarez al baix i Juan Flores a la percussió. Cal destacar la incorporació del violí com a instrument que dona presència a tot el disc, de la mà també de Marta Elka. L’enregistrament de les veus s’ha fet als estudis Hiroshima, de Palma, amb Jordi Tugores, que també farà les mescles i la masterització.

Per aconseguir suport per a l’edició del disc, Figues d’un altre paner inicia un procés de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, a través de la qual els seguidors i qualsevol que hi estigui interessat podrà fer aportacions econòmiques al projecte a canvi de recompenses, de les quals n’hi ha de diferents tipus, començant pel mateix disc, samarretes, bosses de tela, entrades per a la presentació del disc que es farà al Claustre dia 3 de juliol, concerts en directe… I també una de les més especials: la possibilitat de gravació d’una glosa-rap personalitzada. La campanya del Verkami comença el proper dia 15 d’abril i durarà 40 dies, durant els quals s’espera recaptar la xifra demanada, que són 3.000 euros, i si és possible superar-la. 

Així mateix, el grup ha coorganitzat, juntament amb Es gall de sa pastera i la Sala Musikbox, el Festival Folk que tindrà lloc dia 20 d’abril a la mateixa sala de Sant Lluís. Aquest festival, que comença a les 17 h, planteja tota una celebració de Sant Jordi, amb parades de llibres i signatures d’autors, glosat i les actuacions dels dos grups, Es gall de sa pastera i Figues d’un altre paner.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.