Lectures de Km 0

La imatge del nostre col·laborador, Tomàs Orell, ens fa reflexionar aquesta setmana sobre les lectures de kilòmetre 0. Les fetes a casa, en la nostra llengua i amb el nostre tarannà. Perquè, si bé ens hem omplert els darrers anys la boca amb producte de quilòmetre zero a l’hora de menjar, potser ens manca una mica de consciència amb la resta de “producció” menorquina.

I com estem a tocar de Sant Jordi i la festa del llibre, que celebram aquest cap de setmana amb un bon conjunt d’activitats, avui reivindicam les lectures de Km 0. Clàssics, novells, poètics, narradors, científics, estudiosos, curiosos… Si miram bé, i sobretot tenint en compte lo petita que és la nostra illa, la producció literària menorquina és prou prolífica per a triar i remenar. I trobar alguna cosa ben interessant.

Ens manca hàbit de lectura menorquina? Quants autors, des de Joan Benejam a Montse Marquès, passant per Pau Faner i Joan Pons descansen a les prestatgeries de casa? Els llibres, les lectures fetes aquí, també aporten a l’anomenada economia circular, aquella que fa que un territori no perdi riquesa. Així, no només comprar, sinó llegir els llibres que es fan a Menorca, suposen un enriquiment cultural de la nostra societat.

De recomanacions en teniu a dojo cada setmana a les pàgines de El Iris, que arriben a través de les paraules dels nostres col·laboradors i col·laboradores. També des de l’editorial de Setmanaris i Revistes SL treim cada any algunes novetats per aquestes dates. Un territori lector, conscient del que passa al seu voltant, i compromès amb els seus autors i autores, és creador de riquesa social. No deixeu mai de llegir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.