Podemos exigeix a Prohens el “cessament amb efectes immediats” del director general de transparència per gestionar un agroturisme il·legal El portaveu de la formació, Jesús Jurado, anuncia que denunciaran el cas a la Comissió d'Ètica Pública, de la qual Porsell és president

Després de conèixer-se aquest matí que el director general de Transparència del Govern explota un “agroturisme” sense llicència, Podemos ha “exigit” a la presidenta Prohens el “cessament immediat del senyor Porsell per contravenir el règim d’incompatibilitats que tenen els càrrecs del Govern”. “Ja sabem que el Partit Popular té molt poc respecte per la legalitat però això és passar-se de la ratlla per un parell de quilòmetres” ha criticat Jesús Jurado, portaveu de l’executiva morada. “És que a més, aquest senyor és el president de la Comissió d’Ètica Pública” ha continuat Jurado. Així, des de Podemos consideren que “tenir un director de Transparència que incompleix pràcticament totes les obligacions del seu càrrec no és la manera d’assegurar la transparència de les nostres institucions”. “És un escàndol” ha declarat Jurado. Per això, Podemos ha exigit a Prohens i a la consellera de Presidència, Estarellas, el “cessament amb efectes immediats” de Porsell.

A més, el portaveu de la formació morada ha anunciat que denunciaran el cas a la Comissió d’Ètica Pública, de la qual Porsell és president, i ha advertit que des del seu partit esperen que aquest “s’inhibeixi de participar en les deliberacions, perquè l’afecten directament”. “Estarem a l’expectativa per a exigir totes les responsabilitats que pensem que s’hagin d’exigir” ha continuat Jurado, anunciant que aquest tema serà tractat per la cúpula del partit en l’executiva que celebraran demà al matí.

Tant el mateix Jurado com la Coordinadora de Podem Illes Balears, Lucía Muñoz s’han pronunciat en xarxes sobre el cas, exigint el cessament de Porsell. “Que el responsable de transparència del govern administri una explotació turística irregular és l’exemple perfecte del que suposa un govern del PP, si no fos tan tràgic pareixeria un acudit”, ha expressat Jurado en X. Pel seu costat, Muñoz, ha apel·lat directament Prohens, preguntant-li a la presidenta “a qui estava beneficiant en carregar-se l’Oficina Anticorrupció i la Comissió de Medi Ambient?”, en referència al fet que és la pròpia Comissió que el PP ha anunciat aquesta setmana que pretén suprimir la que està tramitant l’autorització per al canvi d’ús d’habitatge a agroturisme de l’immoble de 14 places que explota Porsell en Port d’Andratx. “Són una màfia. Fora” ha sentenciat Muñoz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.