El Govern subvencionarà entre el 50 % i el 100 % del preu de l’oci adaptat per a infants i joves amb dependència La presidenta Prohens ha informat les entitats que la convocatòria de subvencions, per 1,6 milions, anirà aquest divendres al Consell de Govern

La presidenta del Govern, Margalida Prohens, ha informat avui les entitats que fan feina en l’oferta d’activitats de lleure i oci adaptat de l’àmbit de la discapacitat d’una nova línia d’ajuts que subvencionarà entre el 50 % el 100 % de l’oci adaptat per a infants i joves d’entre 3 i 18 anys amb un grau II o III de dependència reconegut. L’import destinat a aquesta convocatòria per al període 2024-2026 és d’1,6 milions d’euros, i es preveu que s’aprovi a la reunió del Consell de Govern d’aquest divendres.

Així, ha destacat Prohens, «donam compliment a una demanda històrica de les entitats que es dediquen al lleure adaptat», i és que, en paraules de la presidenta, «és un servei molt costós que fins ara havien de sufragar les entitats i les famílies». Aquesta convocatòria d’ajuts permetrà que els infants i joves de les Balears amb dependència puguin gaudir d’un lleure adaptat de qualitat en igualtat d’oportunitats a totes les illes, de manera que promourà la integració social en comunitat i la millora de la seva qualitat de vida i la promoció de l’autonomia personal i equipararà «en drets els nins amb discapacitat en l’accés a l’oci i al lleure com qualsevol altre nin, i donam un cop de mà a les seves famílies», ha afegit la presidenta.

Mitjançant l’oferta de les entitats privades sense ànim de lucre, els infants i joves que tenguin un grau III de dependència reconegut podran optar a una bonificació d’entre el 75 % i el 100 %, mentre que els que tenguin un grau II podran rebre entre el 50 % i el 75 % del preu total del cost de l’activitat; una activitat que «no és un capritx, que no és opcional per a les famílies que hi recorren, és una necessitat», ha dit Prohens, qui també s’ha compromès a continuar avançant cap a la gratuïtat total del servei. Aquesta subvenció cobrirà tots els períodes no lectius, com l’estiu, les vacances de Nadal i les de Pasqua.

Aquesta iniciativa del Govern de les Illes Balears permet igualar en drets i oportunitats tots els infants i adolescents afavorint que les famílies amb menors amb dependència a conseqüència d’una discapacitat no hagin d’atendre unes despeses més elevades que les famílies que poden optar a espais de lleure convencionals. D’aquesta manera, a més de garantir el dret a l’oci d’aquests infants, es garanteix el dret al respir i la conciliació de les famílies amb menors dependents a càrrec que, en la majoria dels casos, requereixen cures contínues i molt exigents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.