Llibres banyats

Foto: Pau Marquès (Llibreria Pau).

Aquest cap de setmana passat i principi de setmana, ha tornat l’hivern. I rigorós. L’aigua anhelada pel camp va fer acte de presència, justament, el dimarts, festivitat del llibre i de Sant Jordi. I la sorpresa va ser, en passejar per les concises carpes muntades a un costat de la plaça des Born, que la pluja també va regar els llibres.

La previsió, des del passat divendres, ja era dolenta. I malgrat que l’aigua era ben marcada a les aplicacions de previsió del temps, les llibreteres van aguantar tot el dimarts a la intempèrie, aplegant tramuntana i muntant i desmuntat paradeta per salvar els seus llibres. Que, tot sigui dit, eren difícils de remenar.

Llavors sorgeixen dues qüestions per qui va passejar baix el paraigua durant el dia de Sant Jordi. Per què no es va canviar la ubicació de la fira el dilluns i el dimarts, sabent que la previsió de temps era dolenta per ser al carrer? Era factible moure unes carpes que, tanmateix, feien aigües per tot, havent de crear enginys per evitar que es banyessin els llibres? Se’ls va brindar per part de l’Ajuntament la Sala Multifuncional?

Sant Jordi ha canviat de lloc amb els anys, i l’hem vist celebrar baix la plaça dels Pins, a la plaça de la Catedral, a la Plaça Nova, durant els anys 70 i 80 i, fins i tot, alguna vegada ha arribat al Bastió de Sa Font, on l’any 1997 es van exposar llibres infantils i juvenils per a què durant tota la setmana de la festivitat i anessin les escoles del municipi.

Tampoc no és la primera fira que ha de fer front al mal temps, tot i que potser en altres ocasions ha estat més fàcil, baix la carpa gran de l’Ajuntament, que s’ha emprat durant molts anys tant per la Fira del Llibre com per la de Nadal.

Així, i sabent que hi ha recursos per poder ubicar les paradetes a covarxo, on era el pla B en cas que la pluja apagués del dragó de Sant Jordi, que va quedar amagat baix els munts de llibres?

Un altre fet a tenir en compte són els dies en que la plaça des Born ha estat tancada al trànsit, inclús als residents del nucli antic, sense aparcaments alternatius o sense poden fer les mínimes operacions de càrrega i descàrrega davant els seus domicilis.

Voler una plaça des Born buida de cotxes sense alternatives pels residents, no és de rebut, perquè les carpes dels llibreters cabien i bé dalt Es Passeig, com hi caben cada setmana els venedors ambulants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.