El CIS situa el PSOE (38,6%) a 9,4 punts del PP (29,2%) en una enquesta flaix després de la carta de Sánchez El baròmetre situa Vox (11%) tercer i Sumar (7,2%) a la baixa, i dóna avantatge a Junts (1,4%) sobre ERC (1,2%)

ACNMadrid – El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha fet pública aquest dilluns una enquesta flaix amb 1.800 entrevistes que dispara la intenció de vot del PSOE (38,6%) per sobre de la del PP (29,2%) i situa la formació de Pedro Sánchez 9,4 punts per sobre la de Feijóo. El CIS desfà d’aquesta manera l’avantatge que va donar a l’enquesta del mes d’abril, que situava el PP (33,5%) un punt per sobre el PSOE (32,5%). L’enquesta es va fer el 26 d’abril, després que Sánchez iniciés el seu període de reflexió i apuntés a la seva carta a la possibilitat de dimitir fruit de l’obertura de la causa contra la seva dona, Begoña Gómez.

L’enquesta dibuixa un fort increment del PSOE de 6,1 punts respecte a principis de mes, del 32,5% al 38,6%. Per contra, el PP cauria 4,3 punts passant del 33,5% del baròmetre d’abril al 29,2% d’aquesta enquesta flaix.

Per darrere seu, Vox guanya intenció de vot i s’aferra a la tercera posició. La formació de Santiago Abascal passa del 10,1% de principis de mes a l’11% actual, nou dècimes més.

La formació de Yolanda Díaz, Sumar,  perd un punt respecte a l’anterior enquesta i passa del 8,2% al 7,2%. Podem no recull aquest vot. La formació d’Ione Belarra continua a la baixa i passa del 3,1% al 2,6%.

El baròmetre flaix del CIS situa Junts en sisena posició amb un 1,4% dels vots a tot l’Estat, els mateixos que tenia a l’enquesta de principis de mes. En canvi, rebaixa en dues dècimes la intenció de vot per ERC, que obtindria l’1,2% dels vots.

Per darrere seu, el BNG amb el 0,9%, el Pacma amb el 0,7%, Bildu amb el 0,6% i el PNB, amb el 0,5%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.