El Col·legi d’Economistes, preocupat per “la inèrcia” de la inflació: “Ens situa fora de la línia de l’Eurozona” El degà de l'entitat considera que el retorn de l'IVA de la llum al 21% ha estat "arriscat" i té un "impacte negatiu"

ACN/Barcelona – El Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) veu amb preocupació “la inèrcia” de la inflació des de l’inici del 2024, amb pujades intermensuals continuades, el creixement d’una dècima a l’abril i un IPC avançat que s’enfila al 3,3%. “Aquestes dades ens situen fora de la línia que segueixen els països de la Eurozona, que estan en el camí de la moderació”, ha apuntat el degà de l’entitat, Carlos Puig de Travy. “Al març es va situar en el 2,4%. No obstant, a Catalunya i Espanya estem pujant”, ha lamentat Puig de Travy, que considera que el retorn de l’IVA de la llum al 21% ha estat “arriscat” i amb un “impacte negatiu”. “L’estratègia del govern estatal ha estat arriscada, s’hauria pogut fer de manera progressiva”, ha avisat el degà del CEC.

En relació als preus dels aliments, Puig de Travy ha afirmat que “s’ha d’estudiar bé què està passant en aquest sector”. “Les autoritats han de prendre decisions urgents perquè l’encariment de la cistella de la compra afecta a moltes famílies”, ha reconegut el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Finalment, l’entitat celebra les dades de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics), que cau fins al 2,9% i se situa per primera vegada en dos anys per sota de la general. “L’evolució és positiva i segueix el camí que s’esperava”, ha conclòs el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.