El Govern de la Generalitat de Catalunya  fomenta l’ús del català en els mitjans de comunicació a les Illes davant “l’amenaça del PP i Vox” La Secretaria de Mitjans de Comunicació i Difusió dona suport a noves iniciatives mediàtiques, entre elles al Grup Setmanaris i Revistes SL

Govern de la Generalitat de Catalunya  fomenta l’ús del català en els mitjans de comunicació a les Illes

ACN/Barcelona – El Govern ha donat suport aquesta setmana a noves iniciatives mediàtiques a les Illes a favor de la llengua catalana davant de “l’amenaça” que suposen les actuacions del PP i Vox. El secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Marc Bataller, i la directora general de difusió, Eva Pomares, han participat a les Illes a la presentació de la secció setmanal en català de ‘Diario de Mallorca’ i ‘Diario de Ibiza’, de Prensa Ibérica, i a la presentació de la nova secció d’entrevistes d’Ara Balears i el seu interactiu sobre la llengua. “La pinça PP-Vox amenaça el català i vol convertir-lo en una llengua residual. Per això hem de remar plegats i potenciar la nostra llengua entre tots”, ha afirmat Bataller.

La secció setmanal en català promoguda pel grup de Prensa Ibérica es dirà ‘Idò’ i té com a objectiu promoure l’ús del català entre els lectors de les seves capçaleres a les Illes, tractant temàtiques d’allà i del Principat. A més, ‘Idò’ també farà un acte cultural al mes en català.

La iniciativa es va presentar en dos actes públics, un a Palma i l’altre a Eivissa. La secció setmanal també es publicarà a les capçaleres del grup a Catalunya, com El Periódico, Regió 7 i Diari de Girona.

“Des de la Generalitat sempre hem cregut en la defensa conjunta del català arreu dels Països Catalans”, ha apuntat Bataller.

“Afermem els vincles dels Països Catalans a través de reportatges, entrevistes i notícies de les Balears que apareixeran en mitjans de Catalunya. Alhora, continuem reforçant l’ús de les varietats lingüístiques que enriqueixen la nostra llengua comuna”, ha afegit el Secretari de Mitjans.

La segona iniciativa que és una nova secció d’entrevistes que es publicarà a ‘Ara Balears’ anomenada ‘Entre tu i jo’, per on passaran personalitats públiques de les Illes i Catalunya. A més, també es farà un interactiu sobre la llengua catalana que també es publicarà al diari ‘Ara’, al Principat.

L’acte de presentació d’aquesta iniciativa es va fer a dijous a Palma amb una taula rodona sobre el català als mitjans que va comptar amb periodistes, filòlegs, el president de l’Obra Cultural Balear (OBC), Antoni Llabrés, i el mateix Bataller.

“Una de les grans apostes en la publicitat institucional de Generalitat és incloure les varietats dialectals de la nostra llengua a les campanyes, per garantir el drets dels seus parlants”, va subratllar el secretari.

De la seva part, Llabrés va denunciar que el català pateix una nova onada d’atacs a les Illes i per aquest motiu l’OBC ha convocat una gran manifestació el proper dia 5 de maig a Palma.

Els dos representants del Govern també es van reunir amb diverses capçaleres locals en català de les Illes, agrupades sota el paraigües de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), per donar-los suport i conèixer la realitat d’aquests mitjans. A la trobada hi van assistir dirigents de l’AMIC i els editors i directors dels mitjans Ara Balears, El Iris, la revista Nua, El Punt Informatiu de Pollença, Gastronòmicament, S’Altra Música i Sa Plaça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.