El Teatre Principal de Maó celebra el Dia Internacional de la Dansa amb Lali Ayguadé Company i la seva nova creació RUNA A la darrera edició dels Premis MAX, l’obra va ser guardonada a la Millor Coreografia i a la Millor Intèrpret de Dansa Femenina

El Principal de Maó es suma a la multitud de celebracions que es duen a terme a tot el món amb motiu del Dia Internacional de la Dansa – celebrat cada dia 29 d’abril – obrint les portes a la companyia de dansa contemporània Lali Ayguadé Company i la seva nova creació RUNA, que arriba gràcies al programa estatal PLATEA, impulsat pel Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM). La funció tindrà lloc dissabte, 27 d’abril a partir de les 19.00 hores.

La peça coreogràfica, interpretada i creada per Lisard Tranis i Lali Ayguadé, relata contes d’un altre món, d’una altra època. Ambientat en un paisatge caòtic, dos éssers humans investiguen entre restes d’enderrocs, mirant de reimaginar, de sentir de nou allò que una vegada van ser, intuint el passat. Persones innocents que ara converteixen aquestes ruïnes en aliats, en jocs per entendre la realitat.

RUNA fa palesa a la bellesa d’aquest passat fràgil, del qual no en queda gaire, per agafar-se amb força a la vida. Mitjançant el moviment abstracte i del cos en dimensions i relacions al pes, aquests personatges ens retornen a l’essència del que som: éssers afectats pel temps. Com continuem avançant quan la Runa és a la ment?

A la passada edició dels Premis Max, RUNA es va alçar amb el guardó a la Millor Coreografia i a la Millor Intèrpret Femenina de Dansa.

Una cita amb els amants de la dansa ja instaurada i que continua la seva andadura amb més força que mai sota el compromís ferme de la nova direcció per incloure més dansa a la programació anual del Principal.

Lali Ayguadé Company

Lali Ayguadé es va formar a l’Institut del Teatre de Barcelona  i a l’escola P.A.R.T.S (Bèlgica), dirigida per Anne Teresa De Keersmaeker. Ha format part de prestigioses companyies de dansa com Publik Eye (Copenhaguen) o Akram Khan Company i Hofesh Shechter, a Londres. Destaquen les seves col·laboracions amb Marcos Morau, Roberto Oliván, Baró d’Evel entre d’altres. El 2013, decideix obrir la seva pròpia companyia a Barcelona, amb la qual ha desenvolupat un gran repertori de peces de diferents formats, destinats a sala (Kokoro, el 2015; iU an Mi, el 2017; Hidden, el 2020), al carrer o a espais no convencionals (Incognito, De camino al otro, Underneath), així com col·laboracions amb artistes com Guilhem Chatir (Here, 2018), Joana Gomila (Sa Mateixa, 2018) o Akira Yoshida (2020 i 2023).

Fitxa artística

Direcció artística: Lali Ayguadé

Interpretació i coreografia: Lisard Tranis, Lali Ayguadé

Assessorament artístic: Jordi Oriol

Assistència en la direcció: Fanny Cleyrat

Composició musical: Miguel Marín

Disseny d’il·luminació: Conchita Pons

Escenografia: Martina Cabanas

 

Informació addicional

Duració: 55 min

Idioma: Sense idioma

Edat recomanada: A partir de 12 anys

Preus: Entre 15 i 20 €. Descomptes: Amic/amiga del Principal: 50 %

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.