El Principal de Maó acull El silenci de les falzies, una obra teatral que inclou llenguatge de signes L’actriu sorda Miriam Garlo forma part de l’elenc de la primera proposta de la companyia La Dislèxica  

Seguint amb la seva aposta per programar teatre inclusiu dins del seu calendari, el Principal de Maó acull la companyia mallorquina La Dislèxica Produccions i la seva primera creació escènica: El silenci de les falzies, una coproducció entre el Teatre Principal de Palma i La Dislèxica Produccions, que arriba al coliseu maonès divendres,  dia 3 de maig, a partir de les 19.30 h.

La proposta teatral, dirigida per Marina Collado Bennasar i produïda per Mar Millet Catalan, reflecteix els conflictes intergeneracionals i interpersonals entre una mare i una filla, a més de la l’historia d’amor entre la darrera d’elles – la filla – amb una dona.  Un  relat que parla a la maternitat des dels dos punts de vista – el d’una mare i el d’una filla –  amb la voluntat de representar personatges femenins imperfectes i els abismes que s’obren entre allò que volem i allò que podem expressar.

Interpretada per l’actriu sorda Miriam Garlo, Roser Linares, Nuria Prims i la pròpia directora, Marina Collado, l’obra, narrada en català i castellà, compta també amb llenguatge de signes i subtítols en català.

Miriam Garlo, popularment coneguda per protagonitzar el curtmetratge Sorda (2021) – nominat a Millor Curtmetratge de Ficció als Premis Goya 2022 –   dona vida a na Lola, una al·lota sorda que amb qui na Sílvia – interpretada per na Marina Collado – serà d’observar la dansa de les falzies i reconèixer les dificultats d’arrelar-se i estimar(-se).

L’obra va ser estrenada al Teatre Principal de Palma amb tres funcions el passat mes de novembre.

A Maó, les entrades continuen a la venda a les taquilles del Teatre i al web www.teatremao.com.

Fitxa artística

Direcció i dramatúrgia: Marina Collado Bennasar

Assessorament al moviment: Andrea Cruz

Interpretació: Marina Collado Bennasar, Miriam Garlo, Roser Linares Vives, Nuria Prims

Espai sonor: Mar Grimalt

Disseny de llums: Marina Collado Bennasar

Escenografia i vestuari: Lluna Albert

Disseny gràfic: Marina Collado Bennasar

Producció: Mar Millet Catalan

Informació addicional

Duració: 90 min

Idioma: Català. castellà, llengua de signes i subtítols en català

Edat recomanada: A partir de 12 anys

Preu: Entre 12 i 20 €. Descomptes: Carnet Jove: 10 %; Persones jubilades: 10 %; Amic/amiga del Principal: 15 %

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.