Presentació del llibre ‘El català, on va?’ del col·lectiu Vallcorba a Menorca Organitzada conjuntament per Acció Cultural de Menorca i Plataforma per la Llengua, comptarà amb la presència d’un dels autors, el filòleg mallorquí Jaume Corbera

El proper dimarts 7 de maig, a les 20h, la sala d’actes de la Biblioteca Pública de Ciutadella acollirà la presentació del llibre El català, on va?, una obra col·lectiva amb quaranta-sis textos que reflexionen sobre la salut de la llengua catalana, i sobre els canvis que s’estan produint en l’estructura de la llengua i en el seu ús social a causa, entre altres factors, de la interferència del castellà.

El Col·lectiu Vallcorba és un grup format per una quinzena de filòlegs, lingüistes i estudiosos de la llengua, que va promoure el lingüista Jaume Vallcorba i Rocosa (1920-2010) —d’aquí el seu nom, en homenatge al seu impulsor— i que ha tingut continuïtat després de la seva mort.

El català, on va? és, per tant, un llibre coral, que inclou textos signats de manera genèrica pel Cercle Vallcorba, junt amb altres que signen individualment alguns dels seus membres.

La presentació a Menorca, organitzada conjuntament per Acció Cultural de Menorca i Plataforma per la Llengua, consistirà en un col·loqui de Miquel Àngel Maria amb un dels membres del Cercle Vallcorba i coautor del llibre, el filòleg mallorquí Jaume Corbera. Professor emèrit de la UIB de Filologia Catalana, especialitzat en dialectologia, lexicologia, lexicografia i història de la llengua, Corbera ha publicat obres diverses i molts d’articles a revistes especialitzades.

Tot seguint l’orientació i els objectius del llibre, aquest col·loqui vol despertar l’interès del públic per la recessió en l’ús social de la llengua catalana que es dona en diferents sectors i àmbits arreu del domini lingüístic català i per la seva erosió formal, en el doble procés complementari de substitució i de despersonalització aquí la nostra llengua es troba sotmesa.

Les persones interessades en adquirir aquest llibre podran fer-ho en el mateix acte de presentació, gràcies a la col·laboració de la Llibreria Pau de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.