Andreu Moll García guanya el premi a la Millor Història de Menorca en la 16a edició d’AMIC-Ficcions Júlia Muñoz de La Salle d’Alaior ha rebut el premi a la Professora més motivadora de Menorca

El concurs literari AMIC-Ficcions ha realitzat l’entrega de premis de Menorca aquest 07 de maig de 2024. Dels 61 participants de l’illa, la història d’Andreu Moll García, de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Història de Menorca en la 16a edició del concurs literari AMIC-Ficcions.

La història guanyadora, premiada amb un smartwatch, ha estat presentada sota el pseudònim andreumoll i estarà convidada a l’acte de lliurament de premis de les Illes Balears el pròxim 16 de maig al Centre Cultural La Misericòrdia de Palma on competirà amb la Millor Història d’Eivissa i la Millor Història de Mallorca pel premi a la Millor Història de les Illes Balears.

El jurat ha considerat que, el relat titulat “Crema’m, idò!”, mereixia la primera posició per una “narració ben elaborada on ens transmet la desesperança d’un personatge femení al segle XVIII on l’únic recurs que té per estimular la seva ment és la màgia. Un relat que ens fa pensar i apreciar la llibertat, escrit de forma excel·lent on fa lligar amb gran habilitat l’inici i el final”.

Pel que fa a la Segona Millor Història de Menorca, s’ha endut el guardó Elías Boussaboun Belhaj, sota el pseudònim Elías, de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, amb la seva història titulada “A sang freda” per “un relat inquietant en forma de novel·la negra policíaca que aconsegueix mantenir en tensió al lector fins al final de la història, portant-te durant tota l’aventura per camins desconcertants, on l’objectiu és clar, descobrir i venjar la mort del seu pare”.

Per acabar, s’ha entregat el premi a la Professora més motivadora de Menorca, que ha estat per Júlia Muñoz de La Salle d’Alaior.

Dades de participació AMIC-Ficcions 2024
El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la setzena edició amb una participació de 4.973 alumnes registrats de 309 centres educatius diferents.Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.503), País Valencià (1.011), les Illes Balears (422) i Aragó (37).

De les més de 2.336 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes: 119 de Catalunya (187 joves), 44 del País Valencià (71 nois i noies), 34 de les Illes Balears (54 alumnes) i 3 grups d’Aragó (5 alumnes). Mentre que entre el professorat que ha engrescat als joves a participar, el jurat ha seleccionat 35 docents finalistes dels següents territoris: 20 de Catalunya, 6 d’Illes Balears, 2 del País Valencià i 2 d’Aragó.

Organitza AMIC IB, compromís amb l’educació
L’AMIC IB, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació de les Illes Balears, representa a més de seixanta-quatre mitjans impresos, digitals i audiovisuals de proximitat, temàtics i generalistes fortament arrelats arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa 40.000 exemplars, mentre que en digital superen els 5.500.000 de navegadors únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.