Ciutadella acull aquests dies estudiants d’intercanvi provinents de Bassano, Itàlia, de Santa Coloma de Farners i del Pont de Suert     L’Ajuntament els va donar la benvinguda dissabte passat a Can Saura i dilluns matí al Saló Gòtic de la casa consistorial

Aquests dies l’IES Josep Maria Quadrado ha organitzat una estada per a alumnes d’intercanvi provinents de la ciutat de Bassano del Grappa, Itàlia, i de Santa Coloma de Farners, de Girona.

Les convivències amb els joves italians van començar el 2018, fruit d’un interès mutu. La pràctica lingüística, la mostra de la riquesa cultural i històrica, i la natura són alguns dels interessos que han propiciat aquestes trobades, fins enguany, quan se’n celebra la quarta edició.

Del país transalpí hi participen setanta-nou alumnes, que podran gaudir d’activitats com la descoberta de Ciutadella, una visita al poblat talaiòtic de sa Torre d’en Galmés, una visita a l’illa del Rei o d’activitats esportives com la navegació en caiac a Fornells o excursions pel Camí de Cavalls.

Fa unes setmanes els estudiants ciutadellencs van visitar Bassano, Venècia, Verana i van fer ràfting al riu Brenta. També van conviure amb les famílies d’allà, i van fer tallers i passejades per a descobrir-ne l’entorn.

Per la seva part, els alumnes de Santa Coloma de Farners van ser rebuts dissabte passat per la batlessa, Juana Mari Pons, a Can Saura. Allà els van donar la benvinguda en nom de la corporació municipal.

La batlessa va agrair a totes les persones, als professors, a les famílies, als alumnes, i a les empreses i entitats que, d’una manera o altra, han intervingut en aquest programa d’intercanvi, el VeloBici, que, enguany, ja celebra la dotzena edició.

També es va agrair als alumnes i a les famílies de Ciutadella la seva hospitalitat amb els estudiants de Santa Coloma de Farners i del Pont de Suert. Es valorà, també, l’ús de les bicicletes com a mitjà de transport, com “una ferma aportació per a contribuir a millorar es nostre planeta”. I la importància que “els joves, futur de la societat actual”, en prenguin consciència.

Finalment, es va recordar que Ciutadella, com a Ciutat Educadora, continuarà participant en aquests programes d’intercanvi que els estudiants realitzen amb altres poblacions o països.

En definitiva, Ciutadella i Menorca es converteixen aquests dies en l’escenari d’on, ben segur, naixeran noves experiències que es recordaran per sempre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.