C. B. Boscos: ‘No és el que feim, sinó com ho feim’ Tres dels equips del club han quedat campions de Menorca; una mostra més de la bona temporada que estan vivint

Cadet Masculí. Campió de Menorca. Fases Balears a Mallorca, 4t classificat. Foto: C.B. Boscos.

Miriam Triay / Ciutadella – El darrer cap de setmana d’abril va ser tota una celebració per al C.B. Boscos. Quatre dels seus equips van participar en el campionat de Menorca, i tres d’aquests van dominar les classificacions. Aquests són els dos d’Infantil, masculí i femení, i el Cadet masculí. Amb el Cadet femení com a tercer classificat del campionat. Uns bons resultats, conseqüència de la bona temporada que s’està jugant enguany, i efecte final dels quatre anys de feina constant que s’han portat a terme al club, des que Sisco Faner va accedir a la presidència.

LA SUPERACIÓ D’UN CLUB
“La temporada actual va molt bé. Tots els equips, no només els que han aconseguit bona classificació, han respost correctament i han presentat bons resultats”, afirma el president del C.B. Boscos. I és que, encara que sigui un club de bàsquet que ens acompanya de fa més de sis dècades, fa quatre anys va patir una crisi que els va fer desfer moltes passes i assoliments. Ara, després d’una incansable feina, es pot dir que tornen a estar situats en posicions satisfactòries, i amb una gran família formada.

Faner va entrar en la presidència just fa quatre anys, i va confiar la coordinació a en Guiem Massanet, i a en Pere Pons. De fet, va fer una passa més en aquesta decisió, separant les tasques entre els equips masculins i els equips femenins, per seguir dues línies que, anant de la mà, es diferenciessin en el necessari. Així Massanet està dedicat a les al·lotes, i Pons als al·lots.

Formant un tàndem envejable, ambdós coordinadors, han estat treballant colze amb colze aquests darrers anys, assolint diversos objectius, per poder retornar al club la seva posició i filosofia.

“Cada any tenim objectius diferents, i els hem anat complint. Enguany, l’objectiu era competir i intentar estar el més amunt possible a la classificació, i podem afirmar, satisfets, orgullosos, que també ho hem aconseguit”, ens explica Massanet.

Presentant un enfocament educatiu clau, tant el president, com els coordinadors, passant pels diversos entrenadors, tenen clar que competir no és l’objectiu final del bàsquet al club. Sense ignorar que es tracta d’un esport competitiu; “el fet d’haver aconseguit una classificació o una altra, no ens hagués fet canviar la valoració d’aquesta temporada, que ha sigut un èxit rodó”, afegeix Pons.

De fet, enguany han estat cercant més entrenadors per contestar a l’augment de jugadors, i ho han fet amb una filosofia molt clara: Aquests entrenadors han de ser també educadors. Ja siguin mestres, professors o estudiants d’alguna disciplina relacionada. “També educam a aquests fillets, no només els entrenam. I és important saber com fer-ho. Saber educar en valors”, afirma Massanet.

Infantil Masculí. Campió de Menorca. Foto: C.B. Boscos.

UNS RESULTATS ENCORATJADORS
Així, amb una temporada de dalt de tot, com deim en pla, el darrer cap de setmana d’abril, tres dels quatre equips classificats al campionat de Menorca, van guanyar. Ara, els toca anar al campionat de Balears i seguir-se posant a prova. Com bé ho defineixen els coordinadors, es tracta de l’examen final del curs, però encara que no s’aprovi, el curs ha sigut un èxit, ha anat molt bé.

De fet, l’equip Cadet masculí ja va anar el passat cap de setmana, al campionat de Balears, assolint la quarta posició. “L’experiència va ser molt positiva per a tots, ens hem divertit molt, i hem tingut estones de molt bon bàsquet. Només per viure-ho, ha valgut la pena. A més que el resultat és molt bo”, ens explica en Pere Pons, coordinador de l’equip.

Pel que fa als altres dos classificats, els dos d’Infantil, jugaran el campionat de Balears aquest pròxim cap de setmana, 17, 18 i 19 de maig. Un que tindrà lloc a casa, al pavelló municipal de Ciutadella.

Encara que, fins al moment, el fet d’haver arribat a classificar-se per al campionat de Balears, ja és mostra d’uns resultats encoratjadors, que han satisfet i enorgullit, tant als professionals del club, com als jugadors.

Infantil Femení. Campió de Menorca. Foto: C.B. Boscos 

UN CLUB QUE AVANÇA
Però, a més, d’aquests quatre equips, el club està molt satisfet de la feina feta en general, per part de tots.

“Nosaltres ho solem dividir en aro gran i aro petit. L’aro gran serien els equips que acabam de mencionar, Cadet i Infantil. I l’aro petit serien els equips Mini. A finals d’aquest mes de maig, aquests jugaran el campionat de Menorca, i també tenim els dos equips classificats, tant el masculí com el femení”, ens explica Massanet.

A més, fa uns anys es va crear un equip Sènior, que també ha aconseguit molt bons resultats en aquesta temporada, havent quedat sisè en la lliga. Es tracta d’un equip format per antics jugadors del club, que han tornat a la seva casa del bàsquet. “Per nosaltres és un èxit tenir dotze jugadors que no cobren per jugar, que no són professionals contractats, sinó que juguen per gust i amor als Boscos. I que obtinguin tants bons resultats, sense tenir cap pressió”, explica Faner.

És més, i aquesta filosofia que demostra l’equip Sènior, de confiar, d’acompanyar, de crear família, i créixer junts, és la mateixa que es pot veure en el Club Joventut Badalona. De no fitxar a jugadors de fora, sinó d’apostar pel creixement dels teus. “Amb aquest club català professional, a més de sentir-nos-hi en sintonia, hem creat un campus. I una vegada a l’any venen entrenadors seus, aquí. Una activitat que està oberta a tothom que vulgui participar”, explica Pons.

Gràcies a aquestes classificacions, i bons resultats, el C.B. Boscos és l’únic de l’illa que té representants a totes les categories dels campionats de Menorca. Uns bons resultats que relacionen amb el bon funcionament i l’esforç dels professionals i els jugadors. Dels objectius assolits. De la família creada. I de la bona feina feta. “Hi ha d’haver una feina prèvia molt important per poder aconseguir arribar a obtenir aquestes classificacions”, segons indica Massanet.

Com la frase que ja s’ha convertit en un lema dins del club: ‘No és el que feim, sinó com ho feim’. En paraules del president, açò significa que: “Tenim molt clar que hem de fer feina tots junts, passant bones estones, entenent a les famílies i als jugadors. Hem de funcionar amb sintonia. I disfrutar de l’esport que estimam. Anar tots a l’una, en definitiva”.

Pere Pons i Guiem Massanet, coordinadors del club. Foto: C.B. Boscos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.