Es reprèn el servei de transport públic a les platges de Son Saura, Turqueta i La Vall El bus de línia amb Macarella comença el primer de juny

C.M / Ciutadella – Des del propassat 2 de maig ja està operatiu el servei regular de bus a les platges verges de Son Saura, Turqueta i La Vall, al terme de Ciutadella. Les línies de transport públic varen traslladar l’estiu passat a aquestes tres platges 45.679 persones. El bus de línia entre Ciutadella i la platja de Macarella no començarà, però, fins al primer de juny. Fins a finals de setembre serà l’única alternativa per arribar-hi. L’estiu passat, el bus hi va dur fins a la platja 89.573 persones, gairebé el doble que sumen la resta de platges, però 12.000 menys que a l’estiu de 2022, en què el nombre de persones que arribaren a Macarella en transport públic superà les cent mil (101.594).

Si mirem a les estadístiques del Consell de Menorca, la segona platja amb major nombre de visitants en transport públic l’estiu passat fou Turqueta, amb 23.587 (front els 19.900 de 2022), per davant de Son Saura (11.292) i La Vall (10.800).

El bus a Macarella va transport l’estiu passat fins a la platja 89.573 persones, gairebé el doble que a la resta de platges verges

El conseller de Mobilitat, Juan Manuel Delgado, ha explicat que «hem tingut diferents reunions tant amb l’Ajuntament de Ciutadella com amb la Direcció General de Trànsit. La cap de la DGT a Palma ha tingut la deferència de venir a Menorca i acompanyar-nos a les platges verges per a fer-ne una revisió in situ i el que hem establert és una millora important de la coordinació perquè el servei funcioni aquest estiu correctament».

La segona platja amb afluència és Cala en Turqueta, que a l’estiu passat rebé 23.587 passatgers en bus, més del doble que Son Saura (11.292) i un 118% més que La Vall (10.800)

De la mateixa manera que a l’estiu passat, hi haurà informadors a diferents punts estratègics. En el darrer tram del camí de Macarella, del Consell insular, que dona accés al pàrquing públic, es reforçarà, ha explicat Delgado, la senyalització. El servei de bus per arribar a Macarella s’instaurà el 2018. La mesura ha demostrat ser efectiva, i ha posat fi als embussos al camí de Sant Joan de Missa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.