L’Aliança Menorca Sense Plàstic col·labora amb l’Education Lab de Hauser & Wirth Enguany pren com a referència l’obra d’Eduardo Chillida durant el seu pas per Menorca

‘Education Lab: An Invitation to Look’ as part of the exhibition ‘Chillida in Menorca’ at Hauser & Wirth Menorca from 11 May to 27 October 2024
Courtesy Hauser & Wirth. Photo: Stefan Altenburger.

A partir del passat 11 de maig ha tornat a la nostra illa l’Education Lab de Hauser & Wirth Menorca que, sota el lema ‘Una invitació a mirar’, ofereix un espai creatiu que pren com a referència l’obra artística d’Eduardo Chillida durant les seves estades a Menorca, convidant els visitants a contemplar de nou el paisatge i, en especial, el mar.

Com a punt de partida i inspirats en l’escultura de Chillida ‘Homenaje a la mar IV’, Hauser & Wirth Menorca ha ofert diversos tallers amb usuaris de centres de dia de tota l’illa perquè creïn els seus propis homenatges al mar, reciclant residus plàstics recollits de les platges de Menorca per l’Aliança Menorca Sense Plàstic.

Mitjançant aquest espai interactiu, desenvolupat en col·laboració amb Chillida Leku, Hauser & Wirth Menorca cerca connectar als visitants amb les interaccions que va establir el reconegut artista amb el paisatge menorquí i els elements que el conformen, servint-se d’un conjunt d’activitats autodirigides i dels recursos de l’espai.

Finalment, la iniciativa complementarà la gran exposició d’escultura i obra sobre paper ‘Chillida a Menorca’, que recull diverses de les obres creades durant el temps que l’artista va passar a Menorca.

L’EDUCATION LAB
L’Education Lab pretén facilitar una plataforma per al descobriment i el diàleg, reforçant així el compromís de Hauser & Wirth amb programes educatius que fomentin diàlegs entre l’art, els artistes i audiències diverses.

SOBRE ‘CHILLIDA A MENORCA’
Amb motiu del centenari del naixement d’Eduardo Chillida i en col·laboració amb la Sucesión Eduardo Chillida, ‘Chillida a Menorca’ celebra la profunda connexió de l’artista amb l’illa a través d’una destacada selecció d’escultures i obra sobre paper, que inclou diverses peces creades durant les seves estades a Menorca. Amb més de seixanta obres creades al llarg de mig segle, des del 1949 fins a l’any 2000, l’exposició mostra tota la dimensió de la trajectòria de l’escultor. El concepte de la presentació, dissenyat per l’arquitecte, Luis Laplace amb especial atenció a materials locals, amplia el vincle de l’artista amb l’illa i el seu entorn natural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.