El 8 de juny, fes sa bereneta per l’ELA

Itziar Lecea / Ciutadella – El pròxim dia 8 de juny es celebra la bereneta solidària a favor de ELA Balears, una associació de persones sensibilitzades davant la situació que viuen les persones amb ELA i les seves famílies. Serà a l’Hotel Tamariscos de Cala en Bosch, a partir de les 17h i el donatiu és de 7 euros.

L’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) és una malaltia neuromuscular progressiva que afecta les cèl·lules nervioses al cervell i la medul·la espinal, conegudes com a neurones motores. Aquestes cèl·lules nervioses controlen el moviment dels músculs voluntaris necessaris per moure’s, parlar, menjar i respirar. En l’ELA, aquestes neurones motores es degeneren gradualment i moren, la qual cosa condueix a una debilitat muscular progressiva i, eventualment, a la paràlisi.

Els símptomes de l’ELA poden variar àmpliament d’una persona a una altra, però generalment inclouen debilitat muscular, espasmes musculars, dificultat per parlar, deglutir i respirar, així com canvis en la coordinació i l’equilibri. Tot i que l’ELA no afecta la funció cognitiva, com la memòria o la percepció sensorial, pot tenir un impacte devastador en la vida quotidiana i eventualment conduir a la mort, generalment per complicacions respiratòries.

Actualment, no existeix cura per a l’ELA, però hi ha tractaments i teràpies disponibles per ajudar a controlar els símptomes i millorar la qualitat de vida dels pacients. La recerca sobre l’ELA continua per trobar de millors opcions de tractament i una comprensió més profunda de les seves causes subjacents.

Per tots aquests motius, i per atracar el coneixement de la malaltia a la població, ELA Balears, gràcies al grup d’ELA Ciutadella, organitzen el pròxim dia 8 de juny una bereneta solidària. Serà de 17h a 21h, a l’Hotel Tamariscos de Cala en Bosch, i les paperetes es poden comprar a Orto Plus, del qual en podeu veure un reportatge en aquest mateix nombre de El Iris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.