El ‘boom’ dels hotels d’interior: 60 nous establiments en 10 anys Un total de 38 s’han obert a Ciutadella, gairebé el triple que a Maó (14)

Hotel Seranova.

C.M / Ciutadella – És el model que més creix a Menorca en la darrera dècada. De 6 establiments s’ha passat a 66 en 10 anys. Un veritable boom que és especialment visible a Ciutadella, que té el triple d’hotels d’interior que Maó, amb 38 en els últims 10 anys pels 14 de Maó. En aquest mateix temps s’han obert 4 nous hotels d’interior a Alaior, 2 més as Mercadal, 1 a Ferreries i 1 més as Migjorn Gran. Unes inversions que generen sinergies positives en la resta de negocis dels centres històrics, que reben la visita de turistes amb un elevat poder adquisitiu i que fan vida dins el municipi.

Tanmateix, el boom dels hotels amb encant ha donat pas també a l’augment de les vendes immobiliàries. Moltes finques i cases han estat adquirides en els últims anys per inversors amb l’objectiu de reformar-les com allotjaments d’interior o sota el concepte de boutique per a posar-les al mercat.

L’aprovació, el febrer de 2022, del decret llei 3/2022 de mesures urgents per a la sostenibilitat i la circularitat del turisme a les Illes Balears, que incloïa una moratòria per impedir la creació de noves places turístiques en un termini de 4 anys, no va ser cap obstacle per a l’obertura d’una vintena de nous hotels d’interior, que ja havien entrat els projectes als ajuntaments abans del decret i que només estaven pendents de les llicències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.