Sembrar el futur

Fa ja un parell de setmanes que pels carrers de Ciutadella es poden veure vestimentes d’estiu, senyal inequívoc de què: ja han arribat turistes i la temporada ha començat; i de què les temperatures comencen a anar en augment.

És aquesta darrera dada que ens interessa aquesta setmana. En un 2024 on l’Agència Estatal de Meteorologia ja ha anunciat que s’espera un estiu calorós per damunt de la mitjana. I ja en van dos de seguits, tres si es compleixen les prediccions.

Més enllà de posar aires, no sortir al carrer o viure a la platja o al costat de la piscina, -per aquells que tenen vacances i s’ho poden permetre- aquesta setmana ens fixam en una possible ajuda per mitigar temperatures que és més invisible, però molt necessària per al nostre planeta: la sembra d’arbres. I, segons ens conten des del servei de Medi Ambient de l’Ajuntament, a Ciutadella ens en falten.

El que és més curiós: la sembra d’arbres està començant a ser una prioritat a ciutats europees on no disposen ni de platges ni d’aires condicionats -en general-. Però on tampoc l’augment de temperatures a causa del canvi climàtic està essent tan acusada. Fins ara, anar tard en segons quins aspectes ha suposat mantenir una preservació de la nostra illa que es considera única a les Balears. Però, com diu una frase xinesa, el millor moment per sembrar un arbre era fa 30 anys. El segon millor moment, és ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.