Un any important pels salesians Del 60 aniversari de Maria Auxiliadora, al 125 anys de l’arribada dels salesians a Menorca

Miriam Triay / Ciutadella – Com ja vam explicar a un reportatge a finals de l’any passat, enguany és un any molt important per als salesians de Ciutadella. Ja que se celebren els 125 anys de la seva arribada. A més, també, de participar i organitzar la festivitat del 60 aniversari de la coronació de Maria Auxiliadora, patrona del municipi. I de, com cada any, programar altres activitats amb motiu de, entre altres, el dia de Sant Joan Bosco, 31 de gener, el patró de la Unió d’Antics Alumnes Don Bosco (UAADB), salesians de Ciutadella.

MES DE MAIG, MES DE MARIA AUXILIADORA
El mes de maig és l’època, per excel·lència, dedicada a Maria Auxiliadora. El 24 de maig del 1964, va ser coronada a la plaça des Born com a patrona del municipi. I des de llavors se celebren una sèrie d’actes. Com els concerts de cada dissabte després de la missa, o el concert de després de la processó, davant el local social de Calós. Just un mes abans de les festes de Sant Joan, com a preludi del que vindrà.

Enguany, però, se celebren, a més, seixanta anys des que el poble ciutadellenc demanà la coronació de la seva patrona. Com bé ens explica José Luís Faner, president de la UAADB: “L’acte públic i religiós celebrat fa seixanta anys, enaltia la seva figura com a patrona. Enguany, a més de seguir amb la tradició d’organitzar esdeveniments de celebració; també hem volgut ressaltar el 60 aniversari”.

Avui, 24 de maig, llavors, se celebrarà el concert especial 60 anys coronació Maria Auxiliadora, protagonitzat per Bep Marquès i Joss Crespí, acompanyats de més figures musicals rellevants del panorama ciutadellenc, “d’amics”, al Teatre de Ciutadella; com ara n’Albert Bosch, en Toni Bosch, en Miguel López Luna, n’Amara Marquès, en Pep Gener, el Cor de Joves, na Katy Cris i na Sandra Pons. Aquest tindrà lloc a les 21 h, i servirà, a més, per recaptar diners per al Fons Bosco Global.

Ensoldemà, el 25, tindrà lloc, com cada dissabte d’aquest mes, i després de la missa de les 19:30 h, el concert de les corals Coral Harmonia, i Coral de Cor Cadenza.

I, finalment, el diumenge 26, el grup ciutadellenc Suc i Sopes amenitzarà la vetllada, amb un concert celebrat a l’aire lliure, davant el local social de la UAADB de Calós, just després de la processó de Maria Auxiliadora.

125 ANYS DE SALESIANS A MENORCA
A més, i com ja hem dit, la celebració estel·lar d’enguany recau en el 125 aniversari de l’arribada dels salesians a Menorca. Un 26 d’octubre, per ser més exactes. Així, i encara que l’octubre sigui el mes estrella d’enguany, les activitats organitzades per l’entitat s’escampen durant diferents mesos, des d’ara, que ja les començam a preparar, fins al febrer-març del 2025.

“Hem organitzat moltes activitats, perquè en aquesta celebració hi participen totes les organitzacions i grups que formen part de Calós, presents dins el COS (Consell de l’Obra Salesiana), no només la UAADB. També hi ha l’escola, Bosco Global, i C.B. Boscos, per exemple. Tots junts hem anat preparant diversos actes, que es complementen entre ells”, explica el president de la UAADB.

Entre aquests, i segons Faner, “hi haurà activitats relacionades en explicar l’origen de la història, 125 anys enrere, com contacontes, conferències o, potser, fins i tot, obres de teatre; una recepció a l’Ajuntament dels membres del Consell Inspectorial -els salesians a nivell d’Espanya-, que vindran a Ciutadella per celebrar la reunió anual; una trobada també a l’edifici municipal de tot el consistori, per fer homenatge i celebrar l’aniversari junts…”.

Es tracta, llavors, d’una celebració multitudinària, que cerca abraçar diverses branques i públics, des de mirades i percepcions dispars, però perseguint tots el mateix: enaltir la importància de la llarga trajectòria dels salesians a l’illa. Sent, a més, l’única de les Balears on estan presents.

“Tots aportam. Tots els membres de l’entitat, celebrarem conjuntament aquesta fita, aquesta efemèride”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.