Gustavo Mas, un Fill Il·lustre sense retrat

El dia primer de juny de 1949, l’Ajuntament de Ciutadella va acordar el nomenament del salesià Gustavo M. Más Mañé, com a Fill Il·lustre Adoptiu de Ciutadella i en reconeixement a la seva tasca a l’obra salesiana de la nostra ciutat, i també per a commemorar el 50è aniversari dels salesians a Ciutadella i dels 42 anys l’arribada de Don Gustavo.

Han passat 75 anys des de que la proposta de Josep Al·lès Quintana, llavonces tinent de batle de l’Ajuntament fos aprovada, però el seu retrat, està pendent formar part de la galeria de Fills Il·lustres que adornen les parets del Saló Gòtic de les cases consistorials.

Possiblement, Gustavo Maria Más, no deu ser l’únic Fill Il·lustre Adoptiu o fins i tot Fill Il·lustre que no té el seu retrat al Saló Gòtic. És per açò que des d’aquest editorial demanam, per una banda, que l’Ajuntament de Ciutadella, tot aprofitant la commemoració de125è aniversari l’arribada dels salesians a Ciutadella, iniciï els tràmits per a encarregar el retrat de Gustavo Más, i pugui formar enguany part de la galeria de Fills Il·lustres, i per altra banda revisar els nomenaments de Fills Il·lustres i Fills Il·lustres adoptius, que no disposen encara de retrat.

La figura de Gustavo Mas, de Don Gustavo, va ser clau a la Ciutadella de la primera mitat del segle XX, i sí que té un carrer dedicat en reconeixement a la seva tasca educativa i social, és per açò que creim més que merescut aquest record i homenatge a la figura d’aquest salesià.

Finalment, des del Setmanari El Iris, ens adherim als actes que ve organitzant la família salesiana de Ciutadella, amb motiu del 125 aniversari de l’arribada dels successors de Don Bosco a la nostra illa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.